Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Eίστε Μαρξιστές τύπου Γκράουτσο Μαρξ»

Με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη να αποκαλεί ειρωνικάτους κυβερνώντες Μαρξιστές όπως ο κωμικός Γκράουτσο Μαρξ έκλεισε η μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή για την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης.

Ο κ. Χατζηδάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς της ότι πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών για τις αποκρατικοποιήσεις. Επικαλέστηκε, μάλιστα, την περίφημη φράση του αμερικανού κωμικού Γκράουτσο Μαρξ που είχε δηλώσει: «αυτές είναι οι απόψεις μου και αν δεν σας αρέσουν έχω και άλλες». «Υπό αυτή την έννοια είστε καλοί Μαρξιστές» τόνισε στην κυβέρνηση ο Κωστής Χατζηδάκης.

Στον κ. Χατζηδάκη απάντησε σε έντονο ύφος ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος του καταλόγισε ότι διαστρεβλώνει τις απόψεις του. Τον κάλεσε μάλιστα επανειλημμένως να ξεκαθαρίσει αν η ΝΔ προτίθεται να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις στις οποίες ασκεί τώρα κριτική. «Περιμένω την απάντησε από έναν νεοδημοκράτη. Τι θα κάνετε;» είπε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ.

Πολυμέσα