Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άγγελα Μέρκελ: «επώδυνη ήττα» στη Σαξωνία

Η  Μέρκελ χαρακτήρισε «επώδυνη ήττα» την αποτυχία του συνασπισμού Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στις εκλογές της Κάτω Σαξονίας.

 

Η νίκη της αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων στην Κάτω Σαξονία είναι «μια επώδυνη ήττα» και «μας λύπησε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο η Άγγελα Μέρκελ, η οποία θα διεκδικήσει σε οκτώ μήνες μια τρίτη θητεία στην καγκελαρία.

Η νίκη της γερμανικής αριστεράς στις τοπικές εκλογές της Κάτω Σαξονίας αποτελεί προειδοποίηση για την συντηρητική καγκελάριο της Γερμανίας, οκτώ μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου κατά τις οποίες η Αγγελα Μέρκελ διεκδικεί τρίτη πρωθυπουργική θητεία.

Οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD και οι Πράσινοι ανέτρεψαν στις τοπικές εκλογές τον κυβερνώντα, σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο, συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών -Ελεύθερων Δημοκρατών.

«Αυτές οι εκλογές ανέτρεψαν τα δεδομένα, οι απώλειες σε ψήφους της CDU είναι ιδιαίτερα σημαντικές», λέει ο Νιλς Ντίντεριχ, πολιτειολόγος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου.

Η ήττα του κόμματός της, της CDU, στις τοπικές εκλογές της Κάτω Σαξονίας αποτελεί «εφιάλτη» για την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο οποίος σύσσωμος επιρρίπτει την ευθύνη για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα στο FDP.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα