Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μενδώνη: Οχι στον κοινωνικό διχασμό λόγω ποδοσφαίρου

Η κυβέρνηση δεν θέλει να επιτρέψει νέο κοινωνικό διχασμό με αφορμή το ποδόσφαιρο. Την νομοθετική ρύθμιση που συνιστά επί τις ουσίας μια σολομώντειο λύση, θα υπερασπιστεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία εθεάθη να εξέρχεται από το μέγαρο Μαξίμου στις 5 το απόγευμα.

Η επιλογή Μενδώνη έγινε αφενός επειδή είναι υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και τύποις προΐσταται του Αθλητισμού, αφετέρου διότι εκτιμήθηκε ότι η παρουσία του Λ. Αυγενάκη ίσως προκαλούσε αντιδράσεις.

Στην σύντομη παρέμβασή της η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επεσήμανε ότι με την τροπολογία «επιχειρείται ένας εύλογος εξορθολογισμός των κυρώσεων σε διαπίστωση παραβάσεων του αθλητικού νόμου».

«Η ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση σέβεται πλήρως την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών οι οποίες θα εφαρμόσουν με τα όργανα τους την νέα ρύθμιση . Αυτό που αλλάζει είναι η δυνατότητα επιμέτρηση της ποινής στο πλαίσιο που ορίζει ο νομοθέτης» τόνισε η υπ. Πολιτισμού για να προσθέσει: «Όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία που είναι τραυματισμένη από το πρόσφατο παρελθόν και προσπαθεί να ανακάμψει η ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση είναι στάση ευθύνης».

Οπως υπογράμμισε ακόμη η Λίνα Μενδώνη «η ενότητα είναι αναγκαίος όρος προόδου όχι μόνο στον Αθλητισμό αλλά και ευρύτερα. Η κυβέρνηση δεν θέλει να επιτρέψει έναν νέο κοινωνικό διχασμό με αφορμή το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το πρώτιστο μέλημα μας αυτό επιδιώκουμε με την τροπολογία. Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει διάφορα κρίσιμα θέματα που δεν αφήνουν περιθώριο για οποιαδήποτε ένταση είτε για νέο διχασμό ανάμεσα στους πολίτες της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Γ. Ψυχογιού κατήγγειλε την τροπολογία ως «απαράδεκτη» και αρκέστηκε να πει για τη στάση του κόμματός του «θα δούμε τι θα κάνουμε στη διάρκεια της συζήτησης » προαναγγέλλοντας ενδεχομένως και ονομαστική ψηφοφορία. Το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση επέλεξαν την αποχή καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο.

Πολυμέσα