Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έκθεση Προόδου» με αυτοέπαινο της Τουρκίας

«Έκθεση Προόδου» για την πορεία της Τουρκίας το 2012 έδωσε στην δημοσιότητα ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς.

 

Η έκθεση περιέχει αυτοεπαίνους του καθεστώτος Ερντογκάν σε θέματα δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών. Η αυτοεπαινετική έκθεση έγινε αναγκαστικά και σκόπιμα , για να τονίσει ότι ή αντίστοιχη έκθεση που έδωσε στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Οκτώβριο ήταν «υποκειμενική, αβάσιμη και μεροληπτική».

Ο κ. Μπαγίς στην έκθεση απαριθμεί τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια συνολικά στην Τουρκία και όχι σε επιμέρους αρνητικά γεγονότα και πρακτικές των τελευταίων δύο χρόνων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν αρνείται την εντυπωσιακή πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ορισμένους τομείς, αλλά επισημαίνει τα όσα υπολείπονται να γίνουν και είναι πολλά, για να θεωρηθεί η Τουρκία σύγχρονη πολιτική και κοινωνική δημοκρατία..

«Ο χθεσινός ασθενής της Ευρώπης ανένηψε και τώρα είναι σε θέση να γράφει ιατρικές συνταγές για την σημερινή Ευρώπη» δήλωσε μεγαλόστομα ο κ. Μπαγίς.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα