Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητσοτάκης προηγείται και στον Δημόσιο Τομέα

Εχει διευρυνθεί η διείσδυση της Ν.∆. σε επαγγελµατικούς χώρους και κοινωνικές οµάδες λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης. ∆εν είναι προφανώς τυχαίο ότι σε έρευνα της Rass, η οποία είχε διενεργηθεί µεταξύ αυτοαπασχολούµενων, δηµόσιων υπαλλήλων, ανέργων, νοικοκυριών και φοιτητών, για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνταν στις προτιµήσεις των µισθωτών του δηµόσιου τοµέα (ποσοστό 21,7% έναντι 20,8% του κ. Τσίπρα).

Η προτίµηση αυτή προς τον σηµερινό αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να αξιολογηθεί υπό το πρίσµα των εξής στοιχείων:

Πρώτον, ότι και οι δηµόσιοι υπάλληλοι έχουν πληγεί από τις περικοπές που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειµένου να επιτυγχάνει ακόµη υψηλότερα πλεονάσµατα και από αυτά που είχε συµφωνήσει. Γι' αυτό άλλωστε µέσω αθρόων προσλήψεων η κυβέρνηση επιχειρεί να δηµιουργήσει νέα δεξαµενή ψηφοφόρων, διαβλέποντας ότι χάνει τους παλαιούς του δηµόσιου τοµέα.

∆εύτερον, ότι στην επικοινωνιακή προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η απειλή ότι µια κυβέρνηση της Ν.∆. θα απολύσει δηµοσίους υπαλλήλους (κάτι που έχει διαψεύσει κατηγορηµατικά ο κ. Μητσοτάκης) και παρ' όλα αυτά ο αρχηγός της Ν.∆. προτιµάται από τον κρατιστή πρωθυπουργό!

Πολυμέσα