Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017  18:29:48

Ο γνωστός οικονομολόγος και αναλυτής Γιώργος Κουρής, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής καταγράφει και αξιολογεί τις ευθύνες των διακυβερνήσεων της χώρας στη διαχείριση του Δημόσιου Χρέους την τελευταία κρίσιμη εικοσαετία.

Ενώ οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και ενώ είναι επικεφαλής δύο υπουργείων με μεγάλες εκκρεμότητες και καθυστερήσεις, αυτοί προτίμησαν το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ενώ δεν έχουν χρόνο για συναντήσεις με φορείς, υπηρεσιακές συνεργασίες και μεγάλη απουσία από τις εργασίες της Βουλής.

Θα υποχρεωθούν, όλοι, να εμφανίσουν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις εισοδήματα πολύ πάνω από τα κανονικά όρια από τις νέες επιβαρύνσεις που έχουνε επιβληθεί από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Τα νέα κόλπα για να μην κόβονται αποδείξεις σε καταστήματα και υπηρεσίες. Κατηγορηματικός ο ΣΕΒ, όπως και άλλες εμπορικές ενώσεις, επισημαίνει τη μεγάλη έκταση της φοροαποφυγής και φοροκλοπής που επιδεινώθηκε από τις νέες φορολογίες στα μπλοκάκια, γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο τους στις Εφορίες από δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες(από πολιτικούς μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους έως τεχνίτες, λογιστές και διάφορους εξωτερικούς συνεργάτες επιχειρήσεων).

Σχέδιο στα χαρτιά για μελλοντική ευνοϊκή ρύθμιση από την Εφορία, όλων των μικρών οφειλών, από 5.000 έως 10.000€ ώστε να γίνει πιο εύκολη η καταβολή τους και να μη δημιουργηθούν νέα ληξιπρόθεσμα, ετοιμάζει η κυβέρνηση. Αυτό όπως εξήγησε, η αφανής υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου θα γίνει μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, εάν όλα πάνε καλά και επέλθει η οριστική συμφωνία με τους Θεσμούς, δηλαδή την ΤΡΟΙΚΑ και πιθανώς το ΔΝΤ.

Oλες οι αλλαγές στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Βέβαιες πλέον από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας οι αισθητές περικοπές, στις συντάξεις, που χορηγούνται από το Δημόσιο, που οδηγούν τους νέους συνταξιούχους σε απώλειες 5%-30% (γήρατος, χηρείας, τέκνων, αναπηρικές, θανάτου) και επιπλέον μπαίνει οριστικό τέλος σε νέες συντάξεις άγαμων θυγατέρων, αξιωματικών, αστυνομικών, λιμενικών, γιατρών, δικηγόρων και άλλες κατηγορίες.

Διπλό μπλοκάρισμα και από "Επιτροπή Πρωτοβουλίας" με ανάμεσά τους γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από παλαιά εχθρούς της μεγάλης επένδυσης. Την προκλητική ερώτηση - ακύρωση υπογράφουν ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης και βουλευτές από την κίνηση των «53» - Κωνσταντινόπουλος(ΠΑΣΟΚ): Κινδυνεύει η επένδυση και 75.000 θέσεις εργασίας.

Επανήλθε το φαινόμενο της φυγής καταθέσεων το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις τράπεζες για τις συνέπειες και τις προεκτάσεις του.

Σελίδα 1 από 243

Tο νέο online lifestyle περιοδικό!

logo5

line chart   Ισοτιμία νομισμάτων

ισοτιμια ευρω δολλαριου

H ζωντοχήρα ξαναχτυπά με βιβλίο online:

logo-story

news   Πρωτοσέλιδα