Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017  15:00:36

Φόβοι για φαινόμενα μαύρης εργασίας και πληρωμών. Οι ειδικοί θεωρούν αναγκαία την αναθεώρηση των σκληρών μέτρων φορολογίας και ασφάλισης, μετά τη βέβαιη χρεοκοπία όσων μέτρων ψηφίστηκαν να εφαρμοστούν.

Από τη στιγμή που σχεδόν όλες οι δαπάνες «μετράνε» για το αφορολόγητο, ακόμη και για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ θα είναι εύκολο να καλύψουν το 10% του εισοδήματος τους δηλαδή 1.000 ευρώ με δαπάνες που θα πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικό χρήμα.

Σε πρώτη φάση το περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και σε δεύτερη φάση θα ενταχθούν έργα τέχνης και κοσμήματα, τα άλλα τιμαλφή ακόμη και... ίππους που διαθέτει κάποιος.

Το δυσάρεστο φαινόμενο να απολύονται εργαζόμενοι ηλικίας 55-64 ετών για να γίνονται προσλήψεις με τον κατώτατο μισθό, καταγράφουν τα νέα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής για την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα.

Γεμάτη η Ελλάδα, ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές αλλά και στην Αττική, από χιλιάδες πινακίδες Βουλγαρίας με το Υπουργείο Οικονομικών να έχει αντιμετωπίσει με ανοχή και σχεδόν αδιαφορία το προκλητικό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια.

Η Γερμανία έχει εξοικονομήσει 240 δισ. ευρώ από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008 μέχρι και το 2016, χάρη στο χαμηλότερο κόστος δανεισμού και εξυπηρέτησης του χρέους που απολαμβάνει. Η πτώση της απόδοσης των γερμανικών κρατικών ομολόγων οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στην επεκτατική νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και στο γεγονός πως τα γερμανικά ομόλογα θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια» σε περιόδους κρίσης.

Το μέσο νοικοκυριό στην Ελλάδα δεν τα βγάζει πέρα χωρίς ρευστοποίηση περιουσίας ή κοινωνικά βοηθήματα, ενώ η αποταμίευση και η δημιουργία νέου πλούτου αποτελούν πλέον μακρινό όνειρο για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Για τον πρώτο χρόνο μόνο εφαρμογής του μέτρου, δηλαδή όλο το 2017. Αγώνας δρόμου στο ΥΠΟΙΚ για να μην χαθεί ο Ιανουάριος, μετά τις τόσες και τόσες καθυστερήσεις για το νέο φιλόδοξο σχέδιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Ανοιχτό είχε αφήσει το παράθυρο για τις υποχωρήσεις αυτές ο Υπουργός Οικονομίας, πριν από μέρες ότι δηλαδή συζητά τις μειώσεις στο αφορολόγητο όριο από τις 8.500 €, ενώ το ΔΝΤ αλλά και η ΤΡΟΪΚΑ απαιτούν να μειωθεί στις 5.000€ ως ετήσιο αφορολόγητο εισόδημα για μισθωτούς, επαγγελματίες και συνταξιούχους.

Σελίδα 1 από 237

Tο νέο online lifestyle περιοδικό!

logo5

line chart   Ισοτιμία νομισμάτων

ισοτιμια ευρω δολλαριου

H ζωντοχήρα ξαναχτυπά με βιβλίο online:

logo-story

news   Πρωτοσέλιδα