Τρίτη 21 Αυγούστου 2018  13:17:20

Στο τέλος ενός πολύ μεγάλου και δύσκολου ταξιδιού αναφέρεται ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σε δηλώσεις του στο CNBC, με το αμερικανικό δίκτυο να κάνει λόγο για μια ιστορική ημέρα, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται για την Ελλάδα σχεδόν μια δεκαετία εξωτερικής οικονομικής βοήθειας.

Ανοιχτό για δεύτερη φορά άφησε ο επίτροπος αρμόδιος για τα οικονομικά κ Πιέρ Μοσκοβισί το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν οι περικοπές των συντάξεων από το 2019, υπό την προϋπόθεση να υπάρχουν οι αναγκαίες οικονομικές δυνατότητες..

Αντίθετα με τη διαλλακτική στάση προς την Ευρώπη, σκληρή, εξίσου, στάση θα τηρήσει η Αγκυρα, όπως διεμήνυσε η υπουργός Εμπορίου της χώρας, μετά τις απειλές της Ουάσινγκτον ότι θα σκληρύνει τις κυρώσεις αν η Άγκυρα δεν απελευθερώσει τον πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Σε μονοπρόσωπες ΕΠΕ και Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) που δραστηριοποιούνται στους τομείς τουρισμού, εστίασης, ψυχαγωγίας, παροχής υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας επικεντρώνονται οι έλεγχοι του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, καθώς σε επιχειρήσεις αυτής της εταιρικής μορφής διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα έντονη παραβατικότητα.

Διπλής ανάγνωσης και τα τελευταία εργασιακά στοιχεία. Καλή επιφανειακή εικόνα αλλά ζοφερή στο βάθος. Θετικό ήταν το ισοζύγιο μόνο για τους εργαζόμενους στην ηλικιακή κατηγορία από 15 έως 24 ετών, όπου ισχύει και ο υποκατώτατος μισθός των 510 ευρώ μεικτά, για πλήρη απασχόληση.

Η δεύτερη χειρότερη επίδοση από το 2001. Οι βιαστικές-μεγαλόστομες δηλώσεις με βάση στοιχεία του Μάιου από την Υπουργό Εργασίας για να ακολουθήσει ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες Τσίπρα- ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καταργηθεί από το ....2015 και μειωθεί αισθητά με νέο φόρο τα επόμενα χρόνια.

«...Στην ομάδα μας δίνουμε το όνομα «ΚΑΛΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ», αφού οι αρχές μας αντιμετωπίζουν όλους σαν πειρατές. Θα τους αποδείξουμε λοιπόν πως οι «Καλοί Πειρατές» έχουν μεγαλύτερη δύναμη και από τους κακούς ελεγκτές και από τους – λίγους- κακούς επαγγελματίες που αναπόφευκτα υπάρχουν σε κάθε τόπο...».

Σελίδα 1 από 183