Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017  13:56:31

Παράλληλα οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επέμεναν ότι το καθαρό κόστος θα είναι 1,1 δισ. και όχι 2,4 δισ. δολάρια επαναλαμβάνοντας, όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος την Τρίτη, ότι αυτό θα γίνει σε βάθος δεκαετίας.

Νέες δυσκολίες και διαδικασίες , μετά τα δασικά και τα Αρχαία, καταδικάζουν ακόμα παγωμένη την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο.

Με καθυστέρηση δύο χρόνων η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει τώρα ότι θα ισορροπήσει της παλιές αξίες ακινήτων με τις πραγματικές μέχρι τέλος του 2017, ενώ η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών γενικολογεί ακόμα, χωρίς τη βασική σαφήνεια των αλλαγών και των νέων μέτρων ακόμα.

«Τα προαπαιτούμενα είναι γνωστά, οι συμφωνίες είναι δεδομένες» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» ερωτηθείς για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Καμμία ειδική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις αμυντικές μας δαπάνες όπως και καμία καταδίκη της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στην περιοχή, παρά τις επικρίσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Αντίθετος στη λογική του εισπρακτικού χαρακτήρα των προστίμων εμφανίζεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Μίζερη και η πολιτική στήριξη για τα εθνικά μας θεματα. (Κυπριακό, Σκοπιανό, Τουρκία, πρόσφυγες κλπ) Τσίπρας-Τραμπ: Πληρώνουμε 2,4 δισ. για τα F-16.

Tο κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι ορκωτοί λογιστές βρήκαν στα βιβλία της τράπεζας μια πώληση δανείων ονομαστικής αξίας 1,048 δισ. ευρώ, έναντι 320 εκατ. σε μια κυπριακή εταιρεία. Το να πουλάει μια τράπεζα δάνεια στο ένα τρίτο της αξίας τους δεν είναι περίεργο.

Ήδη έχουν παρατηθεί μεγάλες τρύπες στα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού, με γονάτισμα των φορολογούμενων. Ελλείμματα παρά τις καθυστερήσεις στην απονομή 300.000 συνολικά συντάξεων και την εξόφληση οφειλών του Κράτους σε προμηθευτές, κατασκευαστές κλπ.

Σελίδα 1 από 155