Πέμπτη 23 Μαϊου 2024  02:39:16

NonPaperNews

NonPaperNews

 

«Πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι μας στη Βόρεια Μακεδονία ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Έχει έρθει η ώρα να σοβαρευτούν, να σεβαστούν μία διεθνή Συνθήκη εφόσον τους ενδιαφέρει να μείνουν στον ευρωπαϊκό δρόμο» είπε ο πρωθυπουργός.
Ηχηρό μήνυμα προς τα Σκόπια να συμμορφωθούν με τα συμφωνηθέντα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης (22/5) στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, τονίζοντας πως στα ζητήματα της ονομασίας η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε καμία περίπτωση.

«Το όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και όσοι κάποιοι εξακολουθούν να την ονοματίζουν 'Δημοκρατία της Μακεδονίας' θα ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, με φόντο τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την νέα ηγεσία της γειτονικής χώρας.
«Πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι μας στη Βόρεια Μακεδονία ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Έχει έρθει η ώρα να σοβαρευτούν, να σεβαστούν μία διεθνή Συνθήκη εφόσον τους ενδιαφέρει να μείνουν στον ευρωπαϊκό δρόμο» πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι θα υπάρξουν μεγάλες πιέσεις. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη» είπε παραπέμποντας στις αντιδράσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. «Η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη. Τα Σκόπια είναι απομονωμένα και τελικά θα αντιληφθούν ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη και τελικά θα προσαρμοστούν στις πιέσεις που θα τους ασκηθούν» συμπλήρωσε.

Στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους προχωρούν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας.

Πρόστιμο 395.125 ευρώ επιβλήθηκε στην πολυεθνική εταιρεία «HENKEL ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε» και όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κερδοσκοπεί. Τα πρόστιμα επιβάλλονται, δημοσιοποιούνται και εισπράττονται». 

Ακολουθώντας αυστηρές, αλλά απλές αλλαγές στην καθημερινότητά τους, δύο ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με τη νόσο Αλτσχάιμερ κατάφεραν να ανακόψουν ή και να αναστρέψουν την εξέλιξή της.

Καμία φροντίδα είτε για αναφορές στην ιστορικότητα του κτιρίου, σε μια μικρή αναμνηστική έκθεση, εταιρεία μελέτης των ΜΜΕ είτε για τη στέγαση εκδοτικών και εκδοτικών επιχειρήσεων.

Διευκρινίσεις για τις νέες χρεώσεις από 1 έως 3 ευρώ για τις διαγνωστικές εξετάσεις εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, μετά το κύμα διαμαρτυριών από πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς.

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος και της νέας προϊστάμενης στην εγκληματική οργάνωση της Χαλκίδας με την «στρωμένη δουλειά» εκβιασμών και συναλλαγής. Μίνιμουμ τιμή για «τρέχοντα θέματα» τα 5.οοο ευρώ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε πάνω του την εξουσία να κηρύσσει επιστράτευση και κατάσταση πολέμου, μια εξουσία που μέχρι πρότινος ανήκε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πώς απάντησαν οι επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και του ΜέΡΑ25 στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δυνατότητα πολιτικής συνεργασίας και κοινών πρωτοβουλιών.

Σελίδα 1 από 2256
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline