Η μανία των Κινέζων με το φαγητό δεν είναι πολύ γνωστή: οι περισσότεροι θεωρούμε πως, λόγω σωματοδομής και στάσης ζωής οι Κινέζοι είναι ολιγαρκείς. Όμως η πανάρχαια και τεράστια ασιατική χώρα διαθέτει τόσο μεγάλη γαστριμαργική παράδοση, ώστε σιγά σιγά ξεπηδούν σε πολλές επαρχιακές πόλεις μουσεία γύρω από ένα κοινό άξονα: το φαγητό και τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις.
Ένα σύγχρονο έργο, αστείο και συγχρόνως «σκοτεινό», είναι το «Δείπνο με φίλους» του Aμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις, που παρουσιάζεται στο Θέατρο Ιλίσια.
Ένα υπέροχο και ιδιαίτερα εύκολο γλυκό του Παρλιάρου που βασίζεται στη σοκολάτα δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε κι εσείς.
Το cheese cake είναι ένα πολύ αγαπητό γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Η παρασκευή του είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς μπορεί να έχει λίγα υλικά, αλλά δεν είναι γλυκό για τις τεμπέλες. Χρειάζεται καλό ανακάτεμα μέχρι το σιμιγδάλι του να χωρίσει σπυρί-σπυρί.
Μια εναλλακτική μπουγάτσα που διαθέτει όλη τη νοστιμιά της αυθεντικής, αλλά πολύ λιγότερες θερμίδες. Τη δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε να την επιχειρήσετε. Μια μπουγάτσα προσιτή και σε ανθρώπους με ελάχιστες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
Υπάρχει βέβαια το σύστημα του «all exclusive». Το περίφημο «βραχιολάκι»; Με όλα πληρωμένα από την χώρα καταγωγής και κάθε δαπάνες διατροφής και ψυχαγωγίας μέσα στο ξενοδοχείο μόνο.