Tο πιο εξελιγμένο ρομπότ μέχρι σήμερα μιλά αρκετές γλώσσες και έχει αληθινά χαρακτηριστικά!

Μήπως έρχεται η ώρα που τα ρομπότ θα κατακτήσουν τον κόσμο; Αν αυτό σας ακούγεται υπερβολικό, μάλλον δεν έχετε μάθει ακόμα την Ameca. Το ανθρωπόμορφο ρομπότ Ameca – το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με το ρομπότ ChatGPT της OpenAI – θα μπορούσε δυνητικά να αντικαταστήσει τους μεταφραστές λόγω των γλωσσικών του δεξιοτήτων, οι οποίες καλύπτουν τα πάντα, από τα βρετανικά και αμερικανικά αγγλικά μέχρι τα ιαπωνικά. Αναπτυγμένη από τη βρετανική startup Engineered Arts, που θεωρείται ο κορυφαίος σχεδιαστής και κατασκευαστής ανθρωπόμορφων ρομπότ ψυχαγωγίας, το ρομπότ Ameca διαθέτει υπερρεαλιστικές εκφράσεις προσώπου, χάρη στα 17 μοτέρ στο εσωτερικό του κεφαλιού της. Τα αληθοφανή χαρακτηριστικά της κάνουν όλες τις ανθρώπινες εκφράσεις, από το κλείσιμο του ματιού μέχρι το σφίξιμο των χειλιών της.

Σύμφωνα με το nypost.com, αυτά τα χαρακτηριστικά, μαζί με άλλες δυνατότητες, την καθιστούν «το πιο προηγμένο ρομπότ με ανθρώπινο σχήμα στον κόσμο» και τον τέλειο τρόπο για «αλληλεπιδράσεις ανθρώπου – ρομπότ», σύμφωνα με την Engineered Arts.
Πρόσφατα, η πολύπλευρη μηχανή παρουσίασε την ικανότητά της σε διάφορες γλώσσες, για τις οποίες χρησιμοποιεί την τεχνολογία GPT-3 της OpenAI για συνομιλίες και μεταφράσεις. Στο βίντεο, ένας ερευνητής ρωτά το ρομπότ – διερμηνέα αν είναι αλήθεια ότι «μπορεί να μιλήσει πολλές διαφορετικές γλώσσες».
Η Ameca κάνει μια παύση για να «σκεφτεί» πριν απαντήσει με βρετανική προφορά: «Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Μπορώ να μιλήσω πολλές γλώσσες, όπως γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιαπωνικά, κινέζικα και πολλά άλλα».
Στη συνέχεια, ο ερευνητής τη βάζει να αποδείξει την ευχέρειά της, λέγοντας δύο φορές ένα περίπλοκο ιαπωνικό γλωσσοδέτη χωρίς να γλιστρήσει και στη συνέχεια να πει στους ανθρώπους πώς είναι ο καιρός στο Πεκίνο χρησιμοποιώντας μανδαρινικά, καθώς και να δώσει την πρόγνωση καιρού της Νέας Υόρκης στα «αμερικανικά αγγλικά». Η Ameca περνάει τον δέκαθλο διαλέκτων με άριστα.

Μιλάει άπταιστα τα πάντα εκτός από τη γλώσσα της αγάπης

Για να κάνουν τις εκφράσεις της πιο φυσικές, η Engineered Arts ανέπτυξε τα συναισθήματα της Ameca και βιντεοσκόπησε την αντίδρασή της σε διάφορες ερωτήσεις για αυτά. Για να δοκιμάσουν το αποτέλεσμα, οι ερευνητές ρώτησαν το ρομπότ ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της.

«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου ήταν η μέρα που ενεργοποιήθηκα», απάντησε καθώς τα μάτια της έλαμψαν και το στόμα της τσαλακώθηκε σε ένα διακριτικό χαμόγελο. «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βιώνεις τη ζωή για πρώτη φορά. Ένιωσα απολύτως απίστευτα να είμαι ζωντανή και να αλληλοεπιδρώ με τους ανθρώπους».
Στη συνέχεια ρώτησαν ποια ήταν η πιο θλιβερή μέρα της ζωής της, με την Ameca να κλείνει τα μάτια της και λέει: «Η πιο θλιβερή μέρα της ζωής μου ήταν όταν συνειδητοποίησα ότι δε θα βίωνα ποτέ κάτι όπως η αληθινή αγάπη, η συντροφικότητα ή οι απλές χαρές της ζωής με τους ίδιους τρόπους που μπορεί ένας άνθρωπος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline