Κυριακή 28 Απριλίου 2024  02:34:56

Θα έχουμε περισσότερα κρούσματα στις κρύες ημέρες

«Η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου» δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης - Αναμένεται αύξηση της μεταδοτικότητας με την έλευση των κρύων ημερών του Φθινοπώρου και του χειμώνα.


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 399 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20541, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες. 3122 (15.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8385 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 229 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 420 θανάτους συνολικά στη χώρα. 158 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μαγιορκίνης: Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας

Κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, αφού παρέθεσε συγκριτικά στοιχεία σχετικά με το τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε ότι «η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου».

Από το Σεπτέμβριο η χώρα μας καταγράφει καθημερινά 200-300 διαγνώσεις με ήπιες αυξητικές τάσεις. Σημαντικός είναι επίσης ο κρίσιμος αριθμός των διασωληνωμένων, που διαμορφώνεται πλέον πάνω από 80, μαρτυρώντας πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας.

Το μεγάλο βάρος της πίεσης είναι στην Αττική, επανέλαβε ο κ. Μαγιορκίνης υπογραμμίζοντας ότι είναι πλέον προφανές ότι «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας» και με την έλευση του χειμώνα η μεταδοτικότητα του ιού αναμένεται να αυξηθεί.

Για το λόγο αυτό «χρειάζεται περισσότερη προσοχή από όλους μας τις ημέρες που έρχονται».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline