Κυριακή 5 Μαϊου 2024  22:13:47

Πρεμιέρα για το μονο -εμβόλιο της Johnson & Johnson στην Ελλάδα

Στη χθεσινή ενημέρωση, τον λόγο πήρε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία χαρακτήρισε χαρμόσυνο το μήνυμα για τον εμβολιασμό από τους νέους, την Μεγάλη Εβδομάδα.

«Από σήμερα ξεκινάει η χορήγηση και του εμβολίου της Johnson & Johnson. Είναι εμβόλιο με ιικό φορέα, που αξιολογήθηκε με πολυκεντρική μελέτη στις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική και την Βραζιλία, ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του», είπε ακόμα.

«Στην μελέτη αυτή, δεν συμπεριλήφθησαν έγκυες γυναίκες. Το εμβόλιο συστήνεται σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 18 ετών. Μία δόση, εύκολη διατήρηση σε θερμοκρασία κοινού ψυγείου, συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτό το εμβόλιο εύχρηστο και κατάλληλο για ευρεία χρήση. Είναι μεν μονοδοσικό, αλλά δεν θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε ότι και τα άλλα εμβόλια είναι αποτελεσματικά με μία δόση» υπογράμμισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline