Σάββατο 27 Απριλίου 2024  13:51:24

ΕΣΥ: Διαψεύδεται η ενσωμάτωση των στρατιωτικών νοσοκομείων

Δημοσιεύματα ανέφεραν πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, ετοιμαζόταν να ενσωματώσει τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου διαψεύδουν ξεκάθαρα τις αναφορές αυτές διευκρινίζοντας πως «ουδέν σενάριο εξετάζεται για την υπαγωγή των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ. Οι υγειονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να είναι και θα παραμείνουν ανεξάρτητες.»

Στην συνέχεια, οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι «ο στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας είναι η βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στους απόστρατους και στις οικογένειες τους.»

Ποια μέτρα εξετάζονται

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας ενημερώνει πως εξετάζονται τρεις δεσμίδες μέτρων που θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες των στρατιωτικών νοσοκομείων και θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία.
Εξετάζονται τα κάτωθι:

• Να ληφθούν μέτρα που χρειάζονται για την επίλυση διαφόρων τρεχόντων προβλημάτων και την οικονομική διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων,
• Η επένδυση σε νέο εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι προσβάσιμες, τόσο στα στελέχη, όσο και στους απόστρατους όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και τους λοιπούς δικαιούχους και
• Να δοθεί η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών φροντίδας σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη αποκατάστασης, στους χρόνια πάσχοντες και στους ηλικιωμένους, με τη βέλτιστη χρήση των πόρων που διαθέτει το υπουργείο Άμυνας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline