Σάββατο 11 Μαϊου 2024  20:05:04

Τα μέτρα για τον περιορισμό της συμμετοχής πλήθους έπληξαν τις «μαζικές εκπομπές» του Αntenna, του ΣΚΑΙ και του ΟΡΕΝ, ενώ ο ίδιος ο κορωνοϊός έπληξε εργαζόμενους σε ΕΡΤ, ΑΝΤ1, και άλλο ένα κανάλι. Κύριο

Ο Κορωνοϊός «χτυπά» και την τηλεόραση, καθώς χωρίς κοινό θα παράγονται οι τηλεοπτικές εκπομπές. Αλλάζουν οι κανόνες των παιχνιδιών και περιορίζονται οι προσωπικές εκπομπές με πολύ κοινό όπως της Τατιάνας Στεφανίδου, της Μαρίας Μπεκατώρου, της Αννίτας Πάνια, του Νίκου Μουτσινά, της Ζίνας Κουτσελίνη κ.α.

Τα νέα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού επηρεάζουν και τις τηλεοπτικές εκπομπές στη χώρα μας και ως όρια απαγορευτικά αλά και ως ψυχολογία των τηλεθεατών σε ζωντανές εκπομπές με συμμετοχή κοινού. Ήδη παρατηρείται μειωμένο ενδιαφέρον για ανάλογες συμμετοχές μια συνυπάρξεις στο στούντιο μαζί με άλλους τηλεθεατές-.κομπάρσους.

Αλλάζουν δηλαδή οι κανόνες των παιχνιδιών και αρχίζουν να γνωρίζουν προβλήματα συμμετοχής σε γνωστές και επιτυχημένες προσωπικές εκπομπές με πολύ κοινό όπως της Τατιάνας Στεφανίδου, της Μαρίας Μπεκατώρου, της Αννίτας Πάνια, του Νίκου Μουτσινά, της Ζίνας Κουτσελίνη κ.α. Εκπομπές στις οποίες η συμμετοχή «ζωντανού κοινού» παίζει σοβαρό ρόλο στην όλη δομή και χαρακτήρα του.

Από την Τρίτη, όταν και ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων, αλλά και η αναστολή εκδηλώσεων όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, οι τηλεοπτικοί σταθμοί συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού.

Με κοινό η εκπομπή του YFSF αυτή την Κυριακή

Στην ίδια λογική και το show μεταμορφώσεων του ANT1, YFSF, το οποίο ωστόσο αυτή την εβδομάδα θα βγει στον αέρα κανονικά με κοινό. Αυτό φυσικά γίνεται γιατί η παραγωγή βρίσκεται μία εβδομάδα μπροστά, καθώς τα γυρίσματα των επεισοδίων πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη.

Κορωνοϊός: Χωρίς κοινό οι εκπομπές του OPEN -Με άδεια καθίσματα η πρεμιέρα του J2US

Το YFSF που γυρίστηκε χθες και αναμένεται να προβληθεί την επόμενη Κυριακή 22 Μαρτίου, θα είναι το πρώτο επεισόδιο χωρίς κοινό, στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης από την μετάδοση του κορωνοϊού.

Σε επικοινωνία του iefimerida.gr με τον ΑΝΤ1, η παραγωγή του YFSF προχωρά σε αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού. Στην διαδικασία προβλέπεται μετά την ψήφο κριτικής επιτροπής και παικτών, να ψηφίζει και το κοινό που βρίσκεται στο στούντιο.

Καθώς η εκπομπή γυρίστηκε χωρίς κοινό, την ψήφο του κοινού υποκαθιστά η επιλογή του εκάστοτε προέδρου της κριτικής επιτροπής. Σε κάθε επεισόδιο, οι τέσσερις κριτές επιλέγουν έναν πρόεδρο για την βραδιά. Ο πρόεδρος της επιτροπής του YFSF θα είναι και εκείνος που με την ψήφο του θα υποκαθιστά την ψήφο του κοινού.

Χωρίς κοινό όλες οι εκπομπές του OPEN λόγω κορωνοϊού -Και στην πρεμιέρα του J2US

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN με ανακοίνωσή του αναφέρει πως συμμορφώνεται με τις οδηγίες των Αρχών για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις οποίες δεν επιτρέπονται εκδηλώσεις όπου θα παρίστανται περισσότερα από 1.000 άτομα, ενώ αποθαρρύνονται οι συναθροίσεις πολλών ατόμων σε έναν χώρο.

Χωρίς κοινό η πρεμιέρα του J2US

Το OPEN προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της νέας του εκπομπής J2US, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 14 Μαρτίου. Υπό τα νέα δεδομένα για την πρόληψη του κορωνοϊού, το σόου θα γυριστεί χωρίς την παρουσία κοινού. Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρες, η πρεμιέρα του J2US αναμένεται να γυριστεί σήμερα.

Το J2US προέβλεπε στους κανόνες ψηφοφορίας των ζευγαριών που διαγωνίζονται, πως το κοινό θα είναι ο πέμπτος κριτής, μαζί με την κριτική επιτροπή, προκειμένου να προκύπτει το ντουέτο που αποχωρεί. Αν και στην πρεμιέρα δεν προβλέπεται αποχώρηση, ενδέχεται η παραγωγή να χρειαστεί να τροποποιήσει αυτή την διαδικασία, εφόσον συνεχιστούν τα γυρίσματα απουσία κοινού.

Χωρίς κοινό λόγω κορωνοϊού και το Big Brother

Την Κυριακή 15 Μαρτίου, στις 21.00, το Big Brother ξεκινά με ένα εντυπωσιακό show. O Χάρης Βαρθακούρης θα μας συστήσει τους 16 συμμετέχοντες και θα τους οδηγήσει στο σπίτι όπου πρόκειται να ζήσουν για τις επόμενες 100 μέρες.

Ο Χάρης Βαρθακούρης στην παρουσίαση του Big Brother

Σε επικοινωνία του iefimerida.gr με τον ΣΚΑΪ γνωστοποιήθηκε πως η πρεμιέρα του Big Brother θα πραγματοποιηθεί κανονικά και ζωντανά, ωστόσο, η παραγωγή, συμμορφούμενη με τις οδηγίες των Αρχών θα βγάλει το πρόγραμμα στον αέρα χωρίς την παρουσία κοινού.

Χωρίς κοινό από την Τετάρτη ο Νίκος Μουτσινάς

Έπειτα από τις συστάσεις των Αρχών, η καθημερινή μεσημεριανή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Καλό Μεσημεράκι» αποφάσισε να μην δέχεται κοινό. Στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό, ο Νίκος Μουτσινάς και οι συνεργάτες του πραγματοποιούν τις ζωντανές εκπομπές τους χωρίς παρουσία κοινού.

Τέλος τα ταξίδια για το Celebrity Travel λόγω κορωνοϊού

Ο Νίκος Κοκλώνης με τον Άρη Μακρή και την Άννα Μαρία Βέλλη συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Μεντεγίν. Το τελευταίο νέο επεισόδιο της ταξιδιωτικής εκπομπής προβάλλεται αυτή την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 στις 20:00, καθώς ο Νίκος Κοκλώνης ανέστειλε τα επόμενα προγραμματισμένα ταξίδια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η τελευταία εκπομπή του Νίκου Κοκλώνη. Το Celebrity Travel αναστέλλει τα γυρίσματα λόγω κορωνοϊού

Στην ανακοίνωση του OPEN, αναφέρεται: «Για τις επόμενες εβδομάδες δεν θα ταξιδέψουμε σε νέους προορισμούς μαζί με τον Νίκο Κοκλώνη. Η κήρυξη πανδημίας για τον κορωνοϊό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλάζει τα δεδομένα σε όλο τον πλανήτη. Ο Νίκος Κοκλώνης και η παραγωγή του Celebrity Travel ανέστειλαν τα προγραμματισμένα ταξίδια, ελπίζοντας σύντομα να επιστρέψουν σε αυτό που αγαπούν και στηρίζουν τα τελευταία 4 χρόνια.

Ανακοίνωση «Καθημερινής»

Σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος στο site της εφημερίδας έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.
Ο ίδιος είναι πολύ καλά στην υγεία του. Η επιχείρηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη των εργαζομένων και την απρόσκοπτη λειτουργία της εφημερίδας.
Ευχόμαστε στον συνάδελφό μας περαστικά και είμαστε βέβαιοι ότι με την συμβολή των συνεργατών και αναγνωστών μας θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Κοροναϊός: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην ΕΡΤ

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού παρουσιάστηκε σήμερα και σε εργαζόμενο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο τμήμα ροής.

Άμεσα η διοίκηση της εταιρείας ήλθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ ήδη γίνεται ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα.

Παράλληλα και βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, δόθηκε εντολή σε ειδικό συνεργείο να απολυμάνει το χώρο, ενώ η υπηρεσία χορηγεί ήδη όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχει προμηθευθεί τις τελευταίες εβδομάδες (μάσκες, γάντια κλπ) για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους που παρουσιάστηκε το περιστατικό.

Σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, η διοίκηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και δευτερευόντως την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της. Πληροφορίες από τρίτο κανάλι, πανελλήνιας εμβέλειας, υποστηρίζουν ότι στέλεχος του προσεβλήθη από την κινέζικη γρίπη.
Το email που εστάλη στους εργαζόμενους

"Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,
Σήμερα παρουσιάστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού σε συνάδελφο που εργάζεται στη ροή στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Άμεσα η διοίκηση της εταιρείας ήρθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα. Παράλληλα, ειδικό συνεργείο απολυμαίνει τον χώρο της ροής βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, ενώ η υπηρεσία χορηγεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους που παρουσιάστηκε το περιστατικό.

Από σήμερα, όλοι οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέρχονται στην υπηρεσία μέχρι νεωτέρας. Με μέριμνα των αρμόδιων στελεχών της εταιρείας, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού ήδη ενημερώνεται τόσο για τους συναδέλφους που ανήκουν στην προαναφερθείσα κατηγορία, όσο και για το προσωπικό το οποίο μπορεί με την άδεια των προϊσταμένων τους να εργαστεί οίκοθεν.

Η διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, θα προβεί και σε περαιτέρω ενέργειες που πιθανώς χρειασθούν, με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και δευτερευόντως την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της. Υπενθυμίζουμε για μία ακόμα φορά την αναγκαιότητα λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας που είναι πλέον σε όλους γνωστά.
Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία, καθώς ο πανικός κάθε άλλο παρά βοηθά."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline