Κυριακή 5 Μαϊου 2024  06:46:59

Τριήμερο άγχους για «παραβάτες-αντάρτες». Μόνο στην Αττική 1700 εκκλησίες, και 13.000 σε όλη την Ελλάδα. Νέα διαβεβαίωση χθες του Αρχιεπισκόπου στον Πρωθυπουργό ότι «όλη η Εκκλησία ακολουθεί τις υποδείξεις των αρχών της Πολιτείας». Κύριο

Ολίγον ανήσυχοι στην Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία δεν εκτιμούν ότι θα υπάρξουν αυθαίρετες συμπεριφορές-παραβάσεις είτε με ευλογίες Μητροπολιτών είτε πολιτικών παραγόντων.

Εκτιμούν ότι οι όποιες « έκνομες» αντιδράσεις ήταν μέχρι τώρα ελάχιστες από ιερείς και φανατικούς πιστούς και θα παραμείνουν ολίγες και οριακού χαρακτήρα. Ήδη οι τελευταίες δημοσκοπήσεις κατέγραψαν τέτοιες διαθέσεις «απειθαρχίας και έλλειψης σεβασμού» από το 5% των πολιτών. Χωρίς λ.χ. εισβολή μέσα στους ναούς, κοινωνία στων Αχράντων Μυστηρίων, ομαδικές συγκεντρώσεις μέσα και έξω από τους ναούς.

Άγνωστο πόσοι θα είναι τελικά οι κάθε είδους «απείθαρχοι» ιερείς και κάθε είδους ενάντιοι πιστοί από το βράδυ του Επιταφίου έως την Ανάσταση και τη Δευτέρα του Πάσχα σε εκκλησίες, μοναστήρια, νεκροταφεία, παρεκκλήσια...

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου: Η Εκκλησία ακολουθεί τις υποδείξεις των αρχών

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες, Πέμπτη, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση στον Αρχιεπίσκοπο, ενώ τον ρώτησε πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του.
Ο κ. Ιερώνυμος τον ενημέρωσε ότι τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά και ότι θα λειτουργήσει κανονικά από σήμερα στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών. Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Ιερώνυμο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και ευχαρίστησε την Εκκλησία για την σημαντική βοήθειά της στη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο της κυβέρνησης και τον δύσκολο και αποτελεσματικό αγώνα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας. Επισήμανε ότι η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως είναι αυτή η δοκιμασία, και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των συμπολιτών μας.

Κλειστές οι εκκλησίες μέχρι και τις 28 Απριλίου

Με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση (χωρίς τροποποίηση) της ισχύος της ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β'1178) αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, έως και την 28.4.2020.
Η προηγούμενη ΚΥΑ λήγει τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο λόγος της παράτασης έγκειται στο να «καλυφθούν» εορτές όχι μόνο της Ορθόδοξης εκκλησίας (Αγίου Γεωργίου, Ζωοδόχου Πηγής, Θωμά κλπ) αλλά και άλλων δογμάτων και θρησκειών, όπως το Ραμαζάνι των μουσουλμάνων το οποίο αρχίζει στις 24 Απριλίου και διαρκεί ένα μήνα..
Η απαγόρευση αφορά όλες τις θρησκείες, τα δόγματα και τους χώρους λατρείας τους., από τζαμιά έως συναγωγές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline