Σάββατο 4 Μαϊου 2024  13:34:57

Τέταρτη κυβερνητική δήλωση «συνεργατών του Μητσοτάκη» διαψεύδει- καταργεί τις τρεις προηγούμενες και μεταθέτει τις όποιες -όσες αλλαγές υπουργών για αργότερα. Κύριο

Πιθανόν μέσα τον Ιούλιο, περιορισμένες τελικά, σε αλλαγές δύο υπουργών και τεσσάρων υφυπουργών.

Οι ίδιοι προκάλεσαν αναζωπύρωσε του όλου θέματος, με τις, εντός τριημέρου, δηλώσεις Γεραπετρίτη-Πέτσα-Μητσοτάκη για να ακολουθήσει μια τέταρτη από συνεργάτες του, δηλαδή δική του και πάλι.«Δεν θα κάνω ανασχηματισμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες» φέρεται να είπε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνεργάτες του, που μίλησαν μαζί του, μετά το ταξίδι του στο Ισραήλ. Εκεί στη Ιερουσαλή μια ημέρα πριν ο Πρωθυπουργός είχε ομιλήσει για επικείμενες' διορθωτικές αλλαγές. που και αυτές αποκλείσθηκαν τουλάχιστον τώρα, για τις επόμενες εβδομάδες.

Σε αντίθεση με όσα διέρρεαν το πρωί στελέχη του περιβάλλοντός του, που άφηναν να εννοηθεί ότι η Δευτέρα 22 Ιουνίου συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες για να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, το γεγονός ότι οι αλλαγές σε αυτό χρειάζονται ακόμα χρόνο, προκειμένου να μην υπάρξουν φαινόμενα αρρυθμίας στην κυβέρνηση εν αναμονή της ημέρας του ανασχηματισμού, κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει αυτή η παρέμβαση του πρωθυπουργού, που παραπέμπει για το επόμενο διάστημα τις όποιες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, τις οποίες και προανήγγειλε χθες από το Ισραήλ σε συνομιλία του με Έλληνες δημοσιογράφους.

Οι διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση, για τις οποίες μίλησε αρχικά ο κ.Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη να «παγώσει» τον ανασχηματισμό
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ανασχηματισμός (οι «διορθωτικές κινήσεις» όπως τις αποκάλεσε ο πρωθυπουργός) δεν θα γίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας από το Ισραήλ βρήκε στο γραφείο του πλήθος τηλεφωνημάτων και... αιτημάτων από βουλευτές ή ενδιάμεσους. Διαπιστώνοντας ότι η φημολογία κινδυνεύει να προκαλέσει παραλυσία στο κυβερνητικό έργο σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν δρομολογηθεί για τη Βουλή σωρεία κρίσιμων νομοσχεδίων για την ανάταξη της οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να «παγώσει» τα σχετικά σενάρια. Εξ ου και διεμήνυσε στους στενούς του συνεργάτες ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, όπως επιμένουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο κύβος έχει ριφθεί και οι διορθωτικές κινήσεις θα γίνουν, απλώς μετατίθενται για λίγο πιο πίσω για τους λόγους που προαναφέραμε.

Τα σενάρια για τους υπουργούς που μένουν και εκείνους που φεύγουν παρουσίασε το πρωί το iefimerida.gr σε σχετικό ρεπορτάζ.

Προανήγγειλε τον ανασχηματισμό ο Γεραπετρίτης
Η σχετική φημολογία ξεκίνησε από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ο οποίος προανήγγειλε την Δευτέρα (ΣΚΑΪ 100,3) κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά την 1η Ιουλίου, που θα ανοίξει, όπως είπε η χώρα. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν χρειάζονται εκτεταμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί η κυβέρνηση έχει πάει πολύ καλά. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα οργανωτικά σχήματα των υπουργείων με συνενώσεις και διαχωρισμούς, «Όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος. Όλα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Διέψευσε ο Πέτσας τις αναφορές για ανασχηματισμό
Ωστόσο, λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διέψευσε τις αναφορές για ανασχηματισμό. «Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Ο «χρησμός» Μητσοτάκη από το Ισραήλ για διορθωτικές κινήσεις
Φυσικά τα σενάρια φούντωσαν χθες όταν οι δημοσιογράφοι που συνόδευαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ισραήλ τον ρώτησαν αν όντως σχεδιάζει ανασχηματισμό. «Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι...», απάντησε με χιούμορ ο Πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει τα σχετικά σενάρια. Ωστόσο οι δημοσιογράφοι επέμεναν και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσθεσε: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline