Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  18:58:51

Πέμπτη εγχείρηση αποκατάστασης από τις 30, που θα χρειασθούν σε μια διετία. Τρεις, τουλάχιστον μήνες ακόμα θα παραμείνει η Ιωάννα στο ΘΡΙΑΣΙΟ. Η δράστις Εφη Κ. διατρέφεται και κοιμάται κανονικά στον Κορυδαλλό. Κύριο

Το χθεσινό χειρουργείο είναι μια συνέχεια στο πρόγραμμα που έχει μπει για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων της οι γιατροί που παρακολουθούν την Ιωάννα στο Θριάσιο νοσοκομείο, το οποίο αφορούσε συγκεκριμένα τμήματα στο πρόσωπό της με πρόσθετο δέρμα και ολοκληρώθηκε με «εμβαλωματική» επιτυχία.

Η μητέρα της Ιωάννας αντιμετωπίζει το δράμα της κόρης της με μεγάλη αξιοπρέπεια, σύμφωνα με τους γιατρούς, οι οποίοι παρακολουθούν νυχθημερόν την κατάσταση της υγείας της Ιωάννας. Χωρίς ακραίες δηλώσεις και πολεμικές.

«Κάναμε ένα ακόμα χειρουργείο από τη σειρά των χειρουργείων που έχουμε προγραμματίσει το οποίο αφορούσε την αποκατάσταση του μετώπου, των βλεφάρων και της παρειάς δηλαδή του προσώπου. Έχουν όλα προχωρήσει πολύ καλά μέχρι σήμερα, χωρίς καμία επιπλοκή. Η αλήθεια είναι ότι είναι μαραθώνιος όλο αυτό, πρέπει να πηγαίνουμε βήμα - βήμα και ακολουθώντας τους ρυθμούς που μας δείχνει το σώμα της. Αυτό το τεχνητό δέρμα που έχουμε τοποθετήσει εξ αρχής στο πρόσωπό της, εξακολουθεί και υπάρχει και μάλιστα το έχει δεχτεί το σώμα της πολύ καλά. Ανάλογα με το πώς επουλώνονται οι πληγές της, κινούμαστε κι εμείς με τα χειρουργεία» λένε οι γιατροί στο protothema.gr.

«Όταν ξύπνησε η Ιωάννα από το χειρουργείο, ήταν καλά. Η κοπέλα αντέχει, είναι πολύ πειθαρχημένη και συνεργάσιμη. Βέβαια, όπως όλοι οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις, έτσι και η ψυχολογία της Ιωάννας ορισμένες φορές είναι καλή, ενώ κάποιες άλλες φορές είναι άσχημη. Στο πλευρό της είναι καθημερινά οι ψυχολόγοι που τη στηρίζουν και την ενθαρρύνουν γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα με τα χειρουργεία και η κοπέλα αυτή πρέπει να αντέξει ψυχολογικά.

Η Ιωάννα δεν έχει δει το πρόσωπό της και δεν υπάρχει λόγος να δει αυτές τις εικόνες, διότι δεν θα είναι και οι τελικές. Αυτή τη συμφωνία κάνουμε με όλους τους ασθενείς μας, όπως και με την Ιωάννα και πιστεύω ότι είναι μια έντιμη συμφωνία, διότι δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί η ψυχολογία της. Προφανώς, πολύ αργότερα όταν εξοικειωθεί με τα καινούργια δεδομένα, θα μπορεί να φροντίσει το δέρμα της, αλλά όλα αυτά βήμα-βήμα» προσθέτουν οι γιατροί στο protothema.gr.

«Έχει μια υπέροχη μητέρα η οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση της Ιωάννας με μεγάλη αξιοπρέπεια γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να βλέπεις το παιδί σου καμμένο και να στέκεσαι "βράχος" δίπλα του. Αυτή η στάση της μητέρας, βοηθάει πολύ και εμάς τους γιατρούς, που πραγματικά κάνουμε ό,τι μπορούμε για την Ιωάννα μας. Η αντίδρασή της είναι πολύ αξιοπρεπής μπροστά στο δράμα της κόρης της» λένε οι γιατροί που παρακολουθούν την άτυχη 34χρονη.

Κανονικά κύλησαν οι τρεις πρώτες μέρες της 35χρονης στις Φυλακές Κορυδαλλού

korydallosΠροαυλίζεται μόνη της και λαμβάνει τα γεύματα της κανονικά η 35χρονη που βρίσκεται εδώ και 3 μέρες προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Λόγω του κορωνοϊου κρατείται σε θάλαμο - καραντίνα, όπως ορίζουν οι οδηγίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και όχι επειδή φοβάται να έρθει σε επαφή με τις συγκρατούμενες της όπως είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες μέρες.

«Δεν υπάρχει θέμα με άλλες συγκρατούμενες της, ούτε ζήτησε να μεταφερθεί σε άλλο χώρο για να αισθάνεται πιο προστατευμένη» διευκρίνισε η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι «έχει ακολουθηθεί πίστα ότι ορίζει το πρωτόκολλο για τις νεοεισερχόμενες κρατούμενες».

Ο θάλαμος στον οποίο κρατείται είναι πιο ευρύχωρος από τα στενά κελιά των φυλακών, διαθέτει δικό του μπάνιο και τουαλέτα. Η 35χρονη κατά την είσοδο της στις φυλακές ενημερώθηκε από τον αρχιφύλακα για τα ωράρια του επισκεπτηρίου, πώς θα λάβει προϊόντα από την καντίνα και το εξωτερικό μπακάλικο και μάλιστα ζήτησε να εργαστεί αμέσως. Κατέθεσε αίτημα να εργαστεί είτε στο καφενείο, είτε στην βιβλιοθήκη, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί τις επόμενες μέρες εφόσον εγκριθεί από το Συμβούλιο Εργασίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline