Κυριακή 5 Μαϊου 2024  08:49:54

Κάλυψαν μεν τον μεσολαβητή υπουργό τους Ν. Παππά στην υπόθεση Καλογρίτσα (όπως και τις μεθόδους «Ρασπούτιν» στη Δικαιοσύνη) αλλά απώλεσαν το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ. Μέγα πλήγμα οι καταγγελίες του Σ. Μιωνή. Κύριο

Σχεδόν 6 στους 10 σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει από παντού και συρρικνώνεται από 31,5% στο 20-21% θεωρούν ότι οι καταγγελίες για τον Νίκο Παππά δημιουργούν ρωγμές στο λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα».

Η διαπίστωση αυτή φθοράς εντάσσεται ως απώλεια στη χαμηλή συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ και «διαρροή» ψηφοφόρων προς τη ΝΔ - Περίπου δύο στους τρεις πολίτες αξιολογούν θετικά τον ένα χρόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά και από το 39,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Το σοβαρό αντίκτυπο των υποθέσεων Παππά και Καλογρίτσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την εδραίωση της κυριαρχίας της ΝΔ επιβεβαιώνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον Alpha που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10-13 Ιουλίου και παρουσιάστηκε την Πέμπτη από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού. Με συνέπεια ότι οι καταγγελίες του Εβραίου μεγαλοεπιχειρηματία Σάμπη Μυωνή για εκβιασμούς και αργυρώνητες προτάσεις και διαδικασίες, με ενεργό-κυνική ανάμιξη και του Νίκου Παππά ως μεσοβαλητή, αποδείχθηκαν καταλυτικής σημασίας για την κυβερνητική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για τον Αλ. Τσίπρα προσωπικά..

Συγκεκριμένα, η μεγάλη πλειοψηφία όσων ρωτήθηκαν (57,2%) θεωρούν ότι «σίγουρα» και «μάλλον σίγουρα» οι καταγγελίες για τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά δημιουργούν ρωγμές στο λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ. Την αντίθετη άποψη έχει μόνο το 24,6%.

Την ίδια στιγμή, περίπου δύο στους τρεις πολίτες (65,2%) αξιολογούν θετικά και μάλλον θετικά τον ένα χρόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά και από σχεδόν τέσσερις στους δέκα (39,3%) ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ!

Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται και από την απόλυτη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό», όπου προηγείται με 58% έναντι 24,8% του Αλέξη Τσίπρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline