Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  11:46:54

Καθολική χρήση μάσκας και τηλεργασία τα «όπλα» κατά του κορωνοϊού. Με εντολή του υπουργού Εσωτερικών εργασία στο σπίτι τους για όσους υπαλλήλους έχουν προβλήματα υγείας. Κύριο

Σε γενικευμένη χρήση μάσκας και τηλεργασία θα κληθούν οι πολίτες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση του κορωνοϊού που είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας.

Σε γενικευμένη χρήση μάσκας και τηλεργασία θα κληθούν οι πολίτες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση του κορωνοϊού που σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας.
Για το λόγο αυτό, από χθες Δευτέρα, έχουν τεθεί σε ισχύ νέα μέτρα με τους επιστήμονες να μην αποκλείσουν την ανάγκη ακόμα πιο αυστηρών απαγορεύσεων τις επόμενες μέρες.

Εγκύκλιο με την οποία επιτρέπεται η τηλεργασία για τους Δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από την 31η Αυγούστου εξέδωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών: «Με τηλεργασία ή back office, θα μπορούν να εργάζονται έως την 31η Αυγούστου, σε συνεννόηση με την Υπηρεσία τους, οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως προβλέπει η εγκύκλιος που εξέδωσε, σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Στα βασικά σημεία της 14ης εγκυκλίου για τον κορωνοϊό περιλαμβάνονται επίσης, η υπόδειξη για χρήση μάσκας από όλους τους υπαλλήλους και όλους τους πολίτες που έρχονται σε επικοινωνία με τις δημόσιες υπηρεσίες με φυσική παρουσία, καθώς και η δυνατότητα προσέλευσης και αποχώρησης στις υπηρεσίες σε τρία ωράρια λειτουργίας με ισοκατανομή του προσωπικού».

Συγκεκριμένα, τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορονοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου και έως 31 Αυγούστου, δηλαδή με ελεύθερο δικαίωμα τους και όχι με αναγκαστική έγκριση από τον διευθυντή ή τον εργοδότη..

Γενικότερα, το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, που όπως όλα δείχνουν είναι προ των πυλών, πρέπει να βρει τους πολίτες οπλισμένους με υπομονή και κυρίως... μάσκα.
Με τα κρούσματα να είναι σταθερά πάνω από 200 σε καθημερινή βάση οι ειδικοί επισημαίνουν ότι κάθε μέρα είναι πιo κρίσιμη και η εξάπλωση του ιού θα κριθεί μεταξύ άλλων από την διασπορά στους νέους.
Όπως ανέφερε καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, «κάθε εβδομάδα πλέον είναι κρίσιμη. Πρέπει να γίνει υλοποίηση των μέτρων και από την πολιτεία και από εμάς προκειμένου να δούμε ύφεση η οποία θα φανεί έπειτα από δέκα μέρες, είπε και πρόσθεσε ότι το νόσημα έχει πλέον περάσει στους νέους. Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα βαριά περιστατικά».

Τηλεργασία και μάσκα παντού

Ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες αυτή τη στιγμή.
«Δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες εκτός από την ευλαβική τήρηση των μέτρων» επισήμανε ο κ. Γώγος ως προς τους τρόπους προστασίας και πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει αρκετή διασπορά σε νέους ανθρώπους, στις νεανικές ηλικίες».
Όσον αφορά τη χρήση μάσκας ο κ. Γώγος συνέστησε «καθολική χρήση και σε κλειστούς χώρους και σε συγχρωτισμό σε ανοιχτούς χώρους», ενώ δεν απέκλεισε «αναγκαστικά μέτρα σε περιοχές που είναι στο κόκκινο».
«Ό,τι μέτρα και να πάρουμε η μάσκα είναι το κυρίαρχο μέτρο» υποστήριξε ο κ. Γώγος και ανέφερε πως «πρέπει να δούμε το θέμα της τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό. Αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα του χειμερινού εξαμήνου. Πρέπει να το προτείνουμε να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των εργαζομένων στους κλειστούς χώρους».
Ο κ. Γώγος μιλώντας νωρίτερα στο MEGA είχε υπογράμμισε ότι «δεν έγινε καλή συμμόρφωση του πληθυσμού στις οδηγίες. Η αύξηση των μέτρων έχει να κάνει με τη μη τήρηση των προηγούμενων. Προέχει να καταλάβουν όλοι ότι η τήρηση των νέων μέτρων είναι αναγκαία για να «σπάσει» η διασπορά του ιού. Είμαστε σε δύσκολο σημείο, η κατάσταση βρίσκεται στο 'κόκκινο'».
Η σύσταση για χρήση μάσκας είναι ισχυρή, ιδιαίτερα από όσους γυρίζουν από τις διακοπές τους και έρχονται σε επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθής ομάδας του πληθυσμού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline