Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  04:28:24

Η άλλη όψη του καθεστώτος Βλ. Πούτιν... Στην εντατική με -μυστηριώδη- τοξική δηλητηρίαση ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης. Κύριο

Με καταγγελίες συνεργατών του ότι πρόκειται για προσπάθεια εξόντωσής του, όπως και τόσων άλλων παλαιότερα.

«Οι γιατροί κάνουν τα πάντα για να σώσουν τη ζωή του» δήλωσε ο υποδιευθυντής στο νοσοκομείο του Ομσκ όπου νοσηλεύεται ο Αλεξέι Ναβάνλι ,ενώ παρόμοιες διαβεβαιώσεις έδωσε και το Κρεμλίνο, μέσα σε ένα κλίμα καχυποψίας.

Σε κώμα σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύεται ο Αλεξέι Ναβάλνι, ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης που έχει διωχθεί και φυλακιστεί πολλές φορές με έωλες κατηγορίες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, Κίρα Γιαρμίς, ο Ναβάλνι αισθάνθηκε άσχημα στη διάρκεια πτήση από το Ομσκ προς τη Μόσχα και «το αεροσκάφος επέστρεψε στο Ομσκ, όπου έκανε αναγκαστική προσγείωση.

«Ο Αλεξέι έχει τοξική δηλητηρίαση» έγραψε στο Twitter η Γιαρμίς.

Ο Ναβάλνι, όπως ανακοινώθηκε, μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με την Γιαρμίς, πρέπει να υπήρχε κάποια ουσία στο τσάι που ήπιε το πρωί.

Όπως εξήγησε, οι γιατροί διευκρίνισαν ότι η τοξική ουσία απορροφάται γρηγορότερα από τον οργανισμό αν αναμιχθεί με ζεστό υγρό.
Πάντως, ένας από τους γιατρούς του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο Ναβάλνι, είπε ότι δεν είναι σίγουρο ότι ο πολιτικός δηλητηριάστηκε.
Ο Ανατόλι Καλιντσένκο, γιατρός και υποδιευθυντής στο νοσοκομείο στο Ομσκ, δήλωσε ότι η «δηλητηρίαση από φυσικά αίτια» είναι μια από τις διάφορες διαγνώσεις που εξετάζονται, αλλά οι εξετάσεις συνεχίζονται. «Οι γιατροί κάνουν τα πάντα, αγωνίζονται πραγματικά για να σώσουν τη ζωή του», σημείωσε ο Καλινιτσένκο.

Ο Ναβάλνι θεωρείται ο ισχυρότερος αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, που ως δημοσιογράφος έχει φέρει στο φως σκάνδαλα διαφθοράς στη ρωσική κυβέρνηση, και έχει φυλακιστεί πολλές φορές. Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές η εκλογική επιτροπή είχε απορρίψει την υποψηφιότητά του.
Μετά την απόφαση της εκλογικής επιτροπής ο Ναβάλνι δημιούργησε εκλογικά γραφεία σε όλη τη χώρα και ενίσχυσε υποψηφίους της αντιπολίτευσης στις περιφερειακές εκλογές.

Τον Ιούλιο, αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι θα κλείσει το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς (FBK) που έχει ιδρύσει, έπειτα από μήνυση με την οποία απαιτούνταν τεράστια ποσά για αποζημιώσεις. Είχε δηλώσει ότι θα το επανιδρύσει με άλλο όνομα.
Ο δικηγόρος του FBK, Βιατσεσλάβ Γκιμάντι, δήλωσε ότι θα κάνει μήνυση για εγκληματική ενέργεια: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τον δηλητηρίασαν λόγω της πολιτικής θέσης και δράσης του».

Να σημειωθεί ότι και πέρυσι, ενώ βρισκόταν στη φυλακή, ο Ναβάλνι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης αλλά οι γιατροί τότε απέδωσαν την ασθένειά του σε αλλεργία.
Η Ρωσία έχει καταδικαστεί για τις διώξεις εις βάρος του από το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον θεσμό για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Βίαιη σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ναβάλνι στη Μόσχα

Η ρωσική αστυνομία έπειτα από επιδρομή στα γραφεία του Ιδρύματος Κατά της Διαφθοράς, συνέλαβε για πολλοστή φορά τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και ιδρυτή του οργανισμού, Αλεξέι Ναβάλνι . Σύμφωνα με την εκπρόσωπό...

Παγώνουν τους λογαριασμούς του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Ναβάλνι
Σε ακόμη μία ενέργεια, που προφανή στόχο έχει να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, προχώρησαν οι ρωσικές αρχές, οι οποίες πάγωσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του,...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline