Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  04:42:31

Ο καθηγητής Ηλ. Μόσιαλος αισιόδοξος αλλά συγκρατημένα: «Η πρώτη γενιά εμβολίων κορωνοϊού δεν θα είναι 100% αποτελεσματική». Τέλη του χρόνου ελπίζει να βρεθεί το εμβόλιο. Κύριο

Για μια ακόμη φορά ο εθνικός αντιπρόσωπος στην Ευρώπη για τα θέματα Υγείας Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ότι χρειάζεται ριζική αναβάθμιση και αναμόρφωση το σύστημα υγείας στην Ελλάδα.

Μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση της Δημόσια Υγείας με πέντε καθοριστικές παρεμβάσεις: χρηματοδότηση, στρατηγική, αγορά, παροχή και ρύθμιση των υπηρεσιών υγείας, έδωσε κατά την τοποθέτησή του το πλαίσιο της διεξαγωγής του Συνεδρίου Economist 24η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση με θέμα: Europe: Reinforcing cohesion in turbulent times, ο Καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

«Η πανδημία κάποια στιγμή θα περάσει και με την ανακάλυψη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου, αλλά και με τη συνεχή εφαρμογή των μέτρων δημόσιας υγείας. Αποκλειστικά το εμβόλιο, ειδικά η πρώτη γενιά των εμβολίων αποκλείεται να είναι 100% αποτελεσματικά, άρα θα περάσουμε μία μεταβατική φάση, αλλά πολύ πιο ήπια από αυτή που περνάμε τώρα» είπε ο Καθηγητής. Ολίγον περιορισμένο αποτέλεσμα αλλά για αρκετά μειωμένο κίνδυνο από τον κορονοιό τους επόμενους μήνες..

Σημείωσε ότι στην Ελλάδα κινηθήκαμε πάρα πολύ γρήγορα και λάβαμε «δύσκολα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και γι' αυτό το σύστημα υγείας άντεξε και δεν είχε μεγάλη πίεση, κέρδισε το χρόνο να αναδιαταχθεί, να αναδιοργανωθεί, στο βαθμό που αυτό βέβαια ήταν δυνατό, έχοντας χρόνιες ελλείψεις και ανεπάρκειες».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline