Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  09:31:26

Στο κόκκινο πλέον Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Σέρρες, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα. Υποψήφιες άλλες επτά περιοχές της Βόρειας Ελλάδος, που πληρώνουν τις επιπολαιότητες κατοίκων τους. Κύριο

Ποιές περιοχές ανεβαίνουν στο επικίνδυνο επίπεδο Σε έκτακτη ενημέρωση κατά την οποία γνωστοποίησε ο κ.Χαρδαλιάς πως Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη μπαίνουν σε lockdown από σήμερα Παρασκευή, περνώντας στο κόκκινο επίπεδο, αναφέρθηκε και σε άλλες περιοχές που ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) και στο επίπεδο 2 (κίτρινο)

Ανακατατάξεις στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Σε έκτακτη ενημέρωση κατά την οποία γνωστοποίησε πως Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη μπαίνουν σε lockdown από σήμερα, Παρασκευή, περνώντας στο κόκκινο επίπεδο, αναφέρθηκε και σε άλλες περιοχές που ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) και στο επίπεδο 2 (κίτρινο).

Ειδικότερα, στο επικίνδυνο-ριψοκίνδυνο επίπεδο 3 ανεβαίνουν από τις 06:00 της Παρασκευής οι περιφερειακές ενότητες: Πέλλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Κιλκίς, Πιερίας, Ημαθίας, Καβάλας, Χαλκιδικής.
Την ίδια στιγμή, στο επίπεδο 2 ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες: Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

xarths9

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας όπως διαμορφώνεται σήμερα

Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει στο υπουργικό το πρωί της Πέμπτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα ανακοινώσει νέα μέτρα την Παρασκευή.

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο ''κόκκινο''. Αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες, πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.
Τα μέτρα και η εξαίρεση ως τη Δευτέρα το πρωί
Από αύριο λοιπόν στις 6:00 θα ισχύσουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) με μοναδική εξαίρεση, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές, για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών.

Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί. Ωστόσο, στις επόμενες ώρες, το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline