Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  05:21:11

Υποψίες ότι η ψυχωτική δράστης με το βιτριόλι είχε συνεργούς-συνενόχους. Επτά μήνες μετά δεν έχει προχωρήσει σημαντικά η αποκατάσταση της παραμόρφωσης της άτυχης Ιωάννας. Κύριο

Η δράστης εξακολουθεί να παραμένει προφυλακισμένη, αμετανόητη και αρνείται να αποκαλύψει από που και πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι και γιατί είχε ορισμένες «ύποπτες» τηλεφωνικές επικοινωνίες εκείνες τις ημέρες του Μαΐου.

Επτά μήνες μετά, παρά τη μακρά νοσηλεία, τις τρείς εγχειρήσεις και τις πολλές ιατρικές φροντίδες δεν έχει προχωρήσει σημαντικά η αποκατάσταση της παραμόρφωσης του προσώπου της άτυχης Ιωάννας. Με αποτέλεσμα να παραμένει κλεισμένη, στη φροντίδα της οικογένειας της, θύμα μιας παράλογης ζήλειας, στερημένη από κάθε δυνατότητα προσωπικής ζωής και απασχόλησης, με υπομονή για τον πολύ χρόνο, που απαιτείται για κάποιες, έστω μικρές βελτιώσεις, στο θρυμματισμένο της πρόσωπο. Θα χρειασθούν και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις-πλαστικές και ένας ακόμη χρόνος υπομονής

Παράλληλα,. η άθλια δράστις εξακολουθεί να παραμένει προφυλακισμένη, απαξιωμένη αλλά και αμετανόητη και αρνείται να αποκαλύψει από που και πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι και γιατί είχε ορισμένες «ύποπτες» τηλεφωνικές επικοινωνίες εκείνες τις ημέρες του Μαΐου.

ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερα άτομα και πραγματοποίησαν εφόδους στα σπίτια τους - Τι εξετάζουν

Στις διασυνδέσεις της 35χρονης «βιτριολίστριας της Καλλιθέας» μέσω διαδικτύου, επικεντρώνουν τις έρευνές τους οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να βρουν αν υπήρχαν συνεργοί.

Σύμφωνα με το LiveNews, η κατηγορούμενη είχε διασυνδέσεις με τέσσερα πρόσωπα -κλειδιά (μία γυναίκα και τρεις άντρες) μέσω Ίντερνετ από τον Πειραιά και το Κορωπί.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα τέσσερα άτομα και πραγματοποίησαν εφόδους στα σπίτια τους, ενώ εστιάζουν την προσοχή τους σε κινητά και υπολογιστές.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει σαφές στοιχείο που να αποδεικνύει αν βοήθησαν την 35χρονη στην επίθεση ή όχι.

Μετά τα Χριστούγεννα, όμως αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα οποία θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Βιτριόλι: Η παθολογική ζήλια και η εμμονή της 35χρονης

12. 6.2020.Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τους λόγους τους οποίους οδήγησαν την 34χρονη δράστρια να επιτεθεί με βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα την ώρα που εκείνη έμπαινε στο γραφείο της.

Από την πρώτη στιγμή, οι ειδικοί ερευνητές είχαν τονίσει πως τέτοιες επιθέσεις κρύβουν από πίσω τους ερωτική αντιζηλία, ωστόσο απ΄ότι φαίνεται από τις μέχρι τώρα καταθέσεις και πληροφορίες, η 35χρονη κατηγορούμενη ήταν εκείνη που είχε μεγάλο πρόβλημα με το θύμα της επίθεσης.

Η συγχωριανή της άτυχης Ιωάννας όχι μόνο κατάφερε να της επιτεθεί με τον χειρότερο τρόπο, προκαλώντας της εγκαύματα σε πρόσωπο και σώμα, αλλά και να εξαφανιστεί για μέρες από τις αρχές, παρ΄όλο που το σπίτι της βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας.
Φαινόταν μάλιστα τόσο σίγουρη ότι έχει κάνει το τέλειο έγκλημα, με αποτέλεσμα να μην θελήσει να ξεφορτωθεί ούτε την περούκα, αλλά ούτε την τηλεκάρτα με την οποία είχε καλέσει ταξί για να φτάσει στο σημείο όπου και έριξε χωρίς κανέναν δισταγμό το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Όλες αυτές τις μέρες, πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν πως η δράστις όχι μόνο είχε φροντίσει κάθε λεπτομέρεια για το πώς θα κάνει κακό στην Ιωάννα, αλλά είχε σχεδιάσει από το τι ρούχα θα φορούσε την συγκεκριμένη μέρα ώστε να μην γίνει αντιληπτή, μέχρι το πώς θα φτάσει στο σημείο χωρίς όμως να την «πιάσουν» οι κάμερες.

Το γεγονός ότι είχε προετοιμαστεί τόσο καλά και είχε μελετήσει τα πάντα τόσο διεξοδικά αποδεικνύει πόσο πολύ κακό ήθελε να κάνει στο θύμα.
Ωστόσο όσο λεπτομερώς κατάφερε και σχεδίασε την επίθεσή της, τόσο ένα στιγμιαίο αλλά και ταυτόχρονα μοιραίο σφάλμα έκανε της αρχές να κινηθούν γρήγορα, σιωπηρά και με μεθόδους FBI

Η κλήση λοιπόν σε ένα κηπουρό από την τηλεκάρτα με την οποία είχε καλέσει ταξί και το γεγονός πως στη συνομιλία που είχε φρόντισε να δώσει τα στοιχεία της, είχε ως αποτέλεσμα οι αρχές να φτάσουν με σχετική ευκολία στον εντοπισμό της.
Ωστόσο παρ΄όλο που η 35χρονη κατηγορούμενη φανερώθηκε εξαιτίας ενός χαζού αλλά μοιραίου λάθους της ήταν απλά η αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης, η οποία μετρά αρκετά χρόνια και μόνο πολύ λίγες συναντήσεις.

Πώς η 35χρονη έκανε τη ζωή κόλαση στην Ιωάννα

Έφτανε μόνο και μία συνάντησή της με την 35χρονη δράστιδα, ώστε τα πράγματα από εκεί και πέρα να πάρουν εντελώς διαφορετική πλοκή για τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, είχε συναντήσει την κατηγορούμενη σε έναν γάμο το 2019.
Τότε η 35χρονη είχε παρουσιαστεί μαζί με τον σύντροφό της, ο οποίος φέρεται να είναι αθλητικογράφος, και συστήθηκε με την 34χρονη.
Λίγες ημέρες μετά ο σύντροφός της έκανε αίτημα φιλίας στο Facebook στην Ιωάννα, το οποίο εκείνη αποδέχτηκε.

Ήταν το μοιραίο λάθος της, το οποίο θα έκανε την 35χρονη να ζηλέψει αδικαιολόγητα πολύ και να θέλει να την εκδικηθεί με τον χειρότερο τρόπο.
Η 35χρονη όχι μόνο έστελνε μηνύματα στην 34χρονη Ιωάννα μέσω facebook, αλλά και να γίνει ο «Μεγάλος Αδελφός» στα social media, παρακολουθώντας σαν stacker κάθε κίνησή της.

Αποδεικτικό στοιχείο μάλιστα για το πόσο επικίνδυνα ζηλιάρα ήταν είναι η κατάθεση του συντρόφου της στις αρχές.
Όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του, «Της είχα εξηγήσει ότι δεν βλέπω την σχέση μας σοβαρά. Εκείνη ονειροπολούσε και νόμιζε ότι θα παντρευτούμε. Όταν έκανα αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, εξοργίστηκε. Ζήλευε και νόμιζε ότι λόγω της Ιωάννας δεν προχωρούσε η σχέση μας. Όλα όμως ήταν στο μυαλό της, δεν είχα κάνει κάτι με την Ιωάννα».

Οι αιτίες της επίθεσης με βιτριόλι και το ψυχολογικό προφίλ της δράστιδος

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η δικηγόρος και εγκληματολόγος, Μαρία Τσιλιάκου για τις αιτίες που οδήγησαν στην επίθεση με βιτριόλι, αλλά και το ψυχολογικό προφίλ της δράστριας.

Μίλησε για τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πώς ένα απλό αίτημα φιλίας μπορεί να πυροδοτήσει μια ολόκληρη αντιζηλία και να οδηγήσει στο έγκλημα.

«Οπωσδήποτε σε τέτοιου είδους εγκλήματα δεν μπορούμε να αποκλείουμε μια ψυχιατρική γνωμάτευση για να δούμε το υπόβαθρο του δράστη», υποστήριξε η κυρία Τσιλιάκου, ωστόσο εξήγησε πως τα βαριά ψυχιατρικά περιστατικά δεν είναι σε θέση να οργανώσουν ένα τέτοιο έγκλημα, το οποίο δεν έγινε εν βρασμώ, αλλά ήταν καλά οργανωμένο και όλα έγινα βάσει σχεδίου.

Το συγκεκριμένο έγκλημα κρύβει μένος, εμπάθεια και εμμονή, σύμφωνα με την κυρία Τσιλιάκου, ενώ μάλιστα σημείωσε πως τα εγκλήματα τελούνται από ανθρώπους με διαταραχή προσωπικότητας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline