Σάββατο 11 Μαϊου 2024  22:53:17

Επιφυλάξεις για τα τραπέζια τις γιορτές

«Μόνο η οικογένεια, από τα άτομα που αποτελείται αυτή, να καθίσει στο τραπέζι των εορτών» ζήτησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Μ. Παγώνη, εκφράζοντας τη διαφωνία της με τον αριθμό των εννέα ανθρώπων ανά σπίτι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.


Παράλληλα, εξήγησε πως φοβάται για βέβαιη μετάδοση στα σπίτια τις γιορτές, διότι ένας ασυμπτωματικός να υπάρχει από την άλλη οικογένεια, μπορεί να κολλήσουν όλοι». Όπως είπε, «σε ένα τραπέζι, δεν θα έχεις απόσταση πάνω από 2 μέτρα για να φας και μάσκες δε θα υπάρχουν».
Επιφυλακτικός για τα εννέα άτομα παρουσιάστηκε και ο καθηγητής μικροβιολογίας Α. Βατόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι δεν είναι σίγουρος για τον αριθμό 9 ατόμων, αλλά σίγουρα ο αριθμός πρέπει να είναι μικρός.

«Δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάμε από τον κόσμο να μείνουν όλοι κλειδωμένοι μέσα στα σπίτια τους. Συνεπώς, η πολιτεία πρότεινε και εμείς συμφωνήσαμε να γίνει ένα σταδιακό άνοιγμα λόγω των Χριστουγέννων» πρόσθεσε, συστήνοντας προσοχή και μέτρο.
Κλείνοντας το θέμα, έκανε έκκληση στους πολίτες να προφυλάσσουν τους εαυτούς τους, να μην συνωστίζονται «για να μην έχουμε και πισωγύρισμα».
Ο κόσμος να παρακολουθήσει από την τηλεόραση τις θείες λειτουργίες.

Όσον αφορά τις εκκλησίες, η κ. Παγώνη πρότεινε οι λειτουργίες να γίνουν με τους ιερείς και τους ψάλτες και «ο υπόλοιπος κόσμος να είναι στο σπίτι του, να προσευχηθεί από εκεί και να βλέπει τη λειτουργία από την τηλεόραση».
Ο κ. Βατόπουλος, ερωτηθείς «γιατί η επιτροπή ενέκρινε την αύξηση του αριθμού των πιστών στις Εκκλησίες», απάντησε ότι οι λοιμωξιολόγοι συνειδητοποίησαν πως «οι αριθμοί ήταν τέτοιοι που επιτρέπουν την ύπαρξη αποστάσεων και συνεπώς μπορούσε να υιοθετηθεί αυτό το μέτρο υγειονομικά».
Επίσης, έθεσε την παράμετρο της ψυχολογικής διάστασης «που δεν μπορεί κανείς να μην την μετράει, καθώς αρκετοί πολίτες θέλουν να πάνε στην Εκκλησία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline