Σάββατο 4 Μαϊου 2024  00:29:57

Διχάστηκαν οι καθηγητές αλλά τελικά θα λειτουργήσουν από Δευτέρα νηπιαγωγεία- δημοτικά και στις 15 κόκκινες περιοχές. Σήμερα αποφασίζεται και η λειτουργία του λιανεμπορίου από Δευτέρα μαζί με εκπτώσεις. Κύριο

Προβληματισμός Κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων εάν μπορούν να αρχίσουν να λειτουργούν, μέσα στον Ιανουάριο, με διδασκαλία στη αίθουσα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Τελικά υπήρξε η αναμενόμενη από το υπουργείο Παιδείας εισήγηση για άνοιγμα δημοτικών και στις «κόκκινες» περιοχές, αν και ο απελθών κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας είχε εξαγγείλει πλήρη λειτουργία όλων των σχολείων από τις 11 Ιανουαρίου, εξαγγελία που αποσύρθηκε στη συνέχεια.

Θετική κατά πλειοψηφία υπήρξε η εισήγηση της πλειοψηφίας των λοιμωξιολόγων για άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων και στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Δεκαπέντε στο σύνολο της χώρας, με υποψήφιες κάποιες άλλες και στην περιοχή της Αττικής για τις επόμενες ημέρες, όπως σε περίχωρα του Πειραιά και το Περιστέρι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, δεν ήταν ομόφωνη αλλά με αρκετές διαφωνίες και εποιφυλάξεις και οριακά σχεδόν πλειοψηφική..
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στην υπόλοιπη χώρα είχε ανακοινωθεί και επίσημα το μεσημέρι από το υπουργείο Παιδείας.

Σε καθεστώς σκληρού lockdown βρίσκονται οι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, Νέδα, Αγιοχώρι και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης , η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Αύριο «κληρώνει» για click away, γυμνάσια και λύκεια

Παράλληλα, όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, η αυριανή νέα σύσκεψη θα αξιολογήσει τα δεδομένα και για τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης, το click away για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, τα βιβλιοπωλεία και γενικότερα, ό,τι λειτουργούσε κατά την εορταστική περίοδο.
Σε σχετικές ανακοινώσεις πρόκειται να προβεί στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline