Σάββατο 4 Μαϊου 2024  03:57:03

Μαντώ, η μόνη συνεπής από τους 400 υπογράφοντες ότι δεσμεύονται: Αρνήθηκε να εμφανιστεί στην καλοπληρωμένη εκπομπή «Στην υγειά μας» του Σ. Παπαδόπουλου, γιατί δεν την πλήρωναν ούτε με συμβολικό ποσόν. Κύριο

Η γνωστή τακτική της εύκολης υπογραφής-δημοσιότητας στον καλλιτεχνικό χώρο και η ατομικιστική συμπεριφορά για ένα αίτημα, το οποίο αποτελεί καθεστώς στις άλλες χώρες. Παντού αμείβονται για τη συμμετοχή τους σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, μουσικοί, τραγουδιστές, συνθέτες και στιχουργοί.

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, η Μαντώ έκανε γνωστό ότι αρνήθηκε να λάβει μέρος στην εκπομπή «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, καθώς δεν δέχθηκαν να την πληρώσουν. Ούτε με συμβολικό ποσόν. «Παρ' όλη την απόφαση του σωματείου Ελλήνων τραγουδιστών να αμειβόμαστε για την συμμετοχή μας σε μουσικές εκπομπές, δεν τηρείται αυτό ούτε από τα τηλεοπτικά κανάλια, ούτε δυστυχώς από τους συναδέλφους.

Όχι, λοιπόν, δεν θα με δείτε στην γνωστή τηλεοπτική εκπομπή που θα κάνει αφιέρωμα στα 80s 90s και κάθονται όλοι στη σειρά στο μακρύ τραπέζι, γιατί δεν δέχτηκαν να με πληρώσουν. Ούτε καν μια συμβολική αμοιβή. Ας πάνε, λοιπόν, οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Πάντοτε θα υπάρχουν άτομα προς εκμετάλλευση. Μόνο που έτσι δεν θα γίνει ποτέ καμία αλλαγή» έγραψε η γνωστή τραγουδίστρια.

Το πρωί της Παρασκευής (15/1), η Μαντώ μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Ευτυχείτε» και έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανάρτησή της. «Μου είπαν από την εκπομπή ότι δεν υπάρχει θέμα αμοιβής και ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τους καλεσμένους» είπε, μεταξύ άλλων, η τραγουδίστρια.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, 400 Έλληνες καλλιτέχνες ζήτησαν, μέσω επιστολής του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών, να αμείβονται κάθε φορά που εμφανίζονται σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα.

Πρόεδρος του σωματείου των τραγουδιστών είναι η Γιώτα Νέγκα. Το αίτημα γίνεται τώρα, καθώς την περίοδο των γιορτών η ζήτηση των τραγουδιστών σε τηλεοπτικές εκπομπές είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο παρουσιάστηκε στην πρωινή εκπομπή «Happy Day», την ανακοίνωση υπογράφουν τρανταχτά ονόματα του μουσικού πενταγράμμου όπως η Χάρις Αλεξίου, η Άννα Βίσση, η Γλυκερία, η Πέγκυ Ζήνα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Νίκος Βέρτης, η Ήβη Αδάμου, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Χρήστος Μάστορας, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Άντζελα Δημητρίου, ο Κωστής Μαραβέγιας και πολλοί άλλοι.

Στις 30 Νοεμβρίου η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα πληρώνει τους καλλιτέχνες που θα εμφανίζονται στις τέσσερις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης με υψηλότερη αμοιβή το ποσό των 300 ευρώ στον καθέναν και 1000 ευρώ θα δίνεται συνολικά ανά εκπομπή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline