Σάββατο 4 Μαϊου 2024  20:11:55

Κλειστό το Πάσχα και φέτος στις 2 Μαΐου.... Ο Νικ. Χαρδαλιάς μας προετοιμάζει ψυχολογικά: «Χωρίς μετακινήσεις και σούβλες στη εξοχή. Μόνο οικογενειακά... Όλα θα είναι κλειστά το Πάσχα». Κύριο

Αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να γίνουν κανονικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς σε όλη την Ελλάδα και εκείνες για την 25η Μαρτίου (πλην της συμβολικής παρέλασης στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με περιορισμένη συμμετοχή.

Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού για την ημέρα του Πάσχα «ισχύουν στο ακέραιο» προειδοποίησε τους Έλληνες και τις οικογένειες του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας σχετικά με την εξέλιξη του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

«Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Δεν ξέρει τι είναι Πάσχα. Δεν αλλάζει τίποτα στις μετακινήσεις», ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας ότι «η προσπάθεια συνεχίζεται και πρέπει να τηρούνται τα μέτρα κανονικά».
«Ισχύουν όλα τα μέτρα στο ακέραιο. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε ό,τι έχουμε πετύχει με θυσίες τις τελευταίες εβδομάδες», επεσήμανε και εξήγησε ότι στα μέτρα δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων. Μόνο οικογενειακές , μικρές συγκεντρώσεις και χωρίς σκέψεις για στηθούν σούβλες στην εξοχή και ομαδικές συγκεντρώσεις.

«Ως κοινωνία έχουμε δείξει μεγάλη ωριμότητα για να προασπίσουμε το υπέρτατο αγαθό της υγείας», σημείωσε διαμηνύοντας ότι σε κάθε περίπτωση αν υπάρξουν παραβάσεις θα υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας και οι προβλεπόμενες ποινές.

-«Δεν θα επιτραπεί ο συγχρωτισμός σε πυλωτές, αυλές και ταράτσες. Οποιαδήποτε παρέκκλιση μπορεί να μας φέρει πολλές εβδομάδες πίσω. Ο συγχρωτισμός σε ταράτσες και αυλές εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Μέχρι τις 27 Απριλίου αυτό που προέχει είναι να τηρήσουμε τα μέτρα. Από εκεί και πέρα με βάση τα δεδομένα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση. Προέχει να μην υπάρξει εφησυχασμός. Δεν έχουμε ξεπεράσει τίποτα. Αν δεν είμαστε σοβαροί μπορεί να βρεθούμε προ απροόπτου» πρόσθεσε.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλία του Βόλου, αλλά και στην Πάτρα, στο «Νότιο Πάρκο» και στην «Πλαζ Αγυιάς», όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τις 2:00 το μεσημέρι έως τις 8:00 το πρωί της επόμενης ημέρας τις καθημερινές, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline