Σάββατο 4 Μαϊου 2024  10:50:51

Εξετάζεται να υποχρεωθούν σε εμβολιασμό γιατροί νοσηλευτές και εκπαιδευτικοί. Έφτασαν τους 55 οι θετικοί υγειονομικοί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Οι περισσότεροι δεν έχουν εμβολιασθεί. Κύριο

Από το σύνολο των 1100 εργαζομένων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Πατρών έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 530, με πολλούς είτε αρνητικούς είτε επιφυλακτικούς να περιμένουν για αργότερα ή για άλλο καλύτερο εμβόλιο.

Είναι πολλές και έγιναν ανησυχητικές πρακτικές οι περιπτώσεις τέτοιων αρνήσεων, επιπόλαιων αλλά σοβαρών ως προς τις συνέπειες τους, επειδή αφορούν στις ζωές άλλων ανθρώπων με τους οποίους έρχονται σε επαφή στα νοσοκομεία και στα σχολεία της χώρας. Αυτές οι δυο κατηγορίες, υγειονομικοί και δάσκαλοι-καθηγητές είναι ανάμεσα στις κατηγορίες, που αρνούνται να εμβολιασθούν είτε από ιδεολογική στενότητα αντίληψης είτε από επιπολαιότητα και ως ένα βαθμό κοινωνική ανευθυνότητα.

Εξετάζεται στην Κυβέρνηση ως αντίδραση στο θλιβερό φαινόμενο να υποχρεωθούν σε εμβολιασμό γιατροί νοσηλευτές και εκπαιδευτικοί.

«Βράζει» από κρούσματα κορωνοϊού το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας καθώς εντοπίστηκαν 55 θετικοί υγειονομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση μολύνσεων στο νοσηλευτικό ίδρυμα στην Πάτρα έκανε κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου για το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη άρνηση γιατρών και νοσηλευτών εκεί να εμβολιαστούν, με συνέπεια να προκαλούνται τέτοια προβλήματα και σε βάρος τους και σε βάρος των καθηκόντων τους απέναντι στους άλλους ανθρώπους..

Την ίδια στιγμή και η ΠΟΕΔΗΝ έκρουσε το καμπανάκι κάνοντας λόγο για μεγάλη διασπορά.

Από την αρχή που ξεκίνησε η εμβολιαστική διαδικασία άνοιξε μια λίστα εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καρβέλη, διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αχαΐας, η λίστα έμεινε ανοιχτή για μεγάλο διάστημα και όχι για μια μόνο ημέρα, όπως ειπώθηκε.

Ο κ. Καρβέλης απευθύνει έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστεί τονίζοντας πως υπάρχουν κενά ραντεβού τα οποία μπορούν να αναπληρωθούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Νοσοκομείο του Ρίου έχει εμβολιαστεί το 60% ενώ στης Πάτρας 44% του υγειονομικού προσωπικού, τονίζοντας πως δεν υπήρξε παρενέργεια σε κανέναν.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών με κορωνοϊό εισήχθη 9χρονος

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, το παιδί εισήχθη το μεσημέρι στο νοσοκομείο με βαριά πνευμονία και τις επόμενες δυο ημέρες θα κριθεί η όλη πορεία της υγείας του. 

Ο 9χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Το παιδί δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά του παρέχεται οξυγόνο .

Eξετάζεται αν έχει προσβληθεί με μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και έχει προσβληθεί και η ίδια από τον κορωνοϊό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline