Δευτέρα 13 Μαϊου 2024  15:39:10

Περίεργες φήμες-σκιές στην Αθήνα για τους Πέτρο Φιλιππίδη και Δημήτρη Λιγνάδη, που έκαναν δηλώσεις κατηγορηματικές. Ο ισχυρισμός της Ελ. Ακρίτα, ο υπαινιγμός του Αντ. Καφετζόπουλου. Κύριο

Ζέτα Δούκα: «Αυτογκόλ σημαίνει...» - Στο στόχαστρό της φέρεται ο Πέτρος Φιλιππίδης.

1. Πέτρος Φιλιππίδης: «Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα».

Μια δήλωση χθες που προκάλεσε αρκετές εικασίες μέσα στο κλίμα των τελευταίων αποκαλύψεων και καταγγελιών στο ελληνικό θέατρο. Χωρίς όμως κάποια συγκεκριμένα στοιχεία και χωρίς πειστική ερμηνεία για τις αιτίες της επίμαχης δήλωσης.

Να μην εμπλακεί το όνομά του σε περιστατικά που αγνοεί ζήτησε, γενικά και αόριστα, ο Πέτρος Φιλιππίδης, εν μέσω ορυμαγδού καταγγελιών για λεκτική, ψυχολογική και σεξουαλική παρενόχληση που συγκλονίζουν το ελληνικό θέατρο.

Χωρίς μέχρι τώρα να έχει υπάρξει κάποια καταγγελία σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, ο ηθοποιός εξέδωσε διά του δικηγόρου του ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητά να μην τηλεδικαστεί.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πληροφορήθηκε τις τελευταίες ώρες πως το όνομά του εμπλέκεται σε περιστατικά που αγνοεί και για τον λόγο αυτό καλεί τα ΜΜΕ να μη δημοσιευθεί και συνδεθεί το όνομά του, η εικόνα του και η φωνή του με περιστατικά που τον προσβάλλουν, πριν αυτά καταγγελθούν στις αρμόδιες Αρχές.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, με την ανακοίνωσή του, ενδεχομένως να προσπαθεί να προκαταλάβει εξελίξεις, καθώς τις τελευταίες ώρες υπάρχουν φήμες ότι επίκεινται καταγγελίες σε βάρος και άλλων ηθοποιών. Ο ηθοποιός ζητά να μην τηλεδικαστεί, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα», σημειώνοντας ότι παρατηρεί ένα modus operandi ομαδοποίησης περιπτώσεων, με κοινό σημείο αναφοράς, όπως αναφέρει, τη στοχευμένη απόδοση κατηγορίας.

«Ξέρετε ποιος είμαι τα τελευταία 35 χρόνια, ας μην καταδικάσουμε συλλήβδην όλο το θέατρο», καταλήγει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

2. Ζέτα Δούκα: «Αυτογκόλ σημαίνει...» - Στο στόχαστρό της φέρεται ο Πέτρος Φιλιππίδης

Η στοχευμένη ανάρτηση της ηθοποιού, με το σαφές υπονοούμενο για τον αριθμό των καταγγελιών: «Ο αριθμός 14 είναι μεγαλύτερος του 3...»
Με μία όλο νόημα ανάρτησή της στο instagram η Ζέτα Δούκα δίνει συνέχεια στο σχόλιο του Αντώνη Καφετζόπουλου περί «αυτογκόλ» που ουσιαστικά «φωτογράφισε» τη χθεσινή εξώδικη πρόσκληση του Πέτρου Φιλιππίδη να μην εμπλακεί το όνομά του με περιστατικά που τον προσβάλλουν και αγνοεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγόρου του Θέμη Σοφού.

Η γνωστή ηθοποιός που ξεκίνησε πρώτη τη «χιονοστιβάδα» των αποκαλύψεων κακοποιητικής και βίαιης συμπεριφοράς στον χώρο του θεάματος, σχολιάζει με νούμερα και σαφές υπονοούμενο στην ανάρτησή της: «Ο αριθμός 14 είναι μεγαλύτερος του 3...».

3.Η αινιγματική ανάρτηση Καφετζόπουλου: Για ποιον κάνει λόγο για «αυτογκόλ από τα αποδυτήρια»

Με υπονοούμενα η νέα ανάρτηση του ηθοποιού

Μία αινιγματική ανάρτηση έκανε ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος στον λογαριασμό του στο Instagram, η οποία δημιουργεί ερωτήματα.

ak

«Υπάρχει αυτογκόλ από τα αποδυτήρια ή έγω δεν το είχα ξανακούσει;», έγραψε ο ηθοποιός, βάζοντας σε σκέψεις τους αναγνώστες της ανάρτησης για το αν συνδέεται με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών ή με τη χθεσινή ανακοίνωση του Πέτρου Φιλιππίδη.

4. Δημήτρης Λιγνάδης: Διαψεύδει τις φήμες περί παραίτησης ότι την ζήτησε-και μάλιστα επειγόντως- η υπουργός Πολιτισμού, σύμφωνα με ανάρτηση ης Ελ Ακρίτα. Διαψεύστηκε διπλά.

Ανακοίνωση Δημήτρη Λιγνάδη

«Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος παραμένει στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, διαψεύδοντας τη φημολογία που αναπτύχθηκε νωρίτερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία».

Ανακοινωση ΥΠΠΟ

Ως παραπλανητικές χαρακτηρίζει τις όποιες «αξιόπιστες πληροφορίες» περί παραίτησης στελέχους του Εθνικού Θεάτρου, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

«Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη "αξιόπιστη πληροφορία" είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».
Αφορμή για την ανακοίνωση του υπουργείου στάθηκαν δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκαναν λόγο για παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline