Σάββατο 27 Απριλίου 2024  20:51:53

Παράταση για δύο εβδομάδες ακόμα, μετά τις 28/2 θεωρεί ως αναγκαία ο καθηγητής Ν. Θωμαΐδης κι άλλοι ειδικοί. Μαν. Δερμιτζάκης: Πρέπει να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου. Κύριο

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, με την αύξηση των τεστ θα δούμε και αύξηση κρουσμάτων στην Αττική και μετά από τη βδομάδα θα υπάρξει ύφεση.

-1. Πιθανή παράταση lockdown για άλλες 15 μέρες βλέπει (και θεωρεί ως αναγκαία) ο καθηγητής Θωμαΐδης

Για το lockdown και την αύξηση του ιικού φορτίου μίλησε ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, με την αύξηση των τεστ θα δούμε και αύξηση κρουσμάτων στην Αττική και μετά από τη βδομάδα θα υπάρξει ύφεση, είπε ο καθηγητής.

Τόνισε, δε, πως παρατηρείται υψηλό ιικό φορτίο, όπως το Νοέμβριο, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί και αναμένεται αύξηση και των κρουσμάτων. Στην Αττική μπορεί να προσεγγίσουμε και 4ψήφιο αριθμό.

«Στα μέσα αυτής της βδομάδες περιμένουμε να έχουμε την κορύφωση. Δεν νομίζω ότι θα πάει περισσότερο. Ήδη περιμένουμε με την ανάλυση των δειγμάτων των λυμάτων αυτής της εβδομάδας να δούμε κάποια ύφεση. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν μας ευνοούν», τόνισε στον ΣΚΑΪ.
Για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown και το Μάρτιο, ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι «οπωσδήποτε θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, αν έχουμε ως παράδειγμα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας γίνεται πιο αργά από τη μείωση των κρουσμάτων. Εκτίμησε ότι πιθανόν να χρειαστεί να παραταθεί το lockdown άλλες 15 μέρες, δηλαδή το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου.

2.Αν εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 ετών και όχι άλλες κατηγορίες, και ανοίγαμε τα πάντα, τότε θα γέμιζαν τα νοσοκομεία από νέους, τόνισε ο καθηγητής, Μανώλης Δερμιτζάκης

Την ανάγκη να υπάρξει ακόμα πιο αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, τόνισε ο καθηγητής Γενετικής στην Ελβετία Μανώλης Δερμιτζάκης, με δεδομένο ότι τα κρούσματα κορονοϊού δεν μειώνονται.

Οπως ανέφερε ο Μανώλης Δερμιτζάκης στον ΣΚΑΪ, «δεν θα δούμε απόδοση του lockdown μέσα σε δύο βδομάδες». Μάλιστα, σημείωσε: «Ένα lockdown επιπέδου Μαρτίου, διάρκειας τουλάχιστον τριών εβδομάδων, θα μπορούσε να ρίξει τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού». Παράλληλα, εκτίμησε ότι και σε αυτή την περίπτωση τα κρούσματα κορονοϊού δεν θα πέσουν κάτω από τα 100. Ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε, επίσης, ότι το χιόνι και η κακοκαιρία ευνοούν τη μετάδοση του κορονοϊού σε κλειστούς χώρους.

Σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει κανένα αποτύπωμα ενώ συμπλήρωσε ότι αν εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 ετών και ανοίγαμε τα πάντα, τότε θα γέμιζαν τα νοσοκομεία από νέους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline