Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  23:14:26

Να γιατί δεν αποδίδει το σύστημα Lockdown. Συνωστισμός στο Εύοσμο, κοσμοσυρροή σε παραλία της Πάτρας, νέα κρούσματα σε Ιωάννινα, Τρίπολη, Ναύπλιο κ.α. Κύριο

Παράλληλα, πολλές οι μετακινήσεις, οι επισκέψεις και η απουσία μάσκας στην Αττική.

Μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το δημαρχείο Ευόσμου – Κορδελιού από κατοίκους της περιοχής. Χωρίς μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας-προστασίας . Τα ίδια φαινόμενα ανευθυνότητας και επιπολαιότητας παρατηρούνται καθημερινά σε συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στον χώρο του Πανεπιστημίου και αλλού., Επιπλέον η Πάτρα «βουλιάζει» από κόσμο, στους δρόμους αλλά και στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, παρά το γεγονός η πόλη τελεί υπό lockdown.

Τους ειδικούς ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός πως η Αττική μπορεί να συγκεντρώσει ακόμη μεγαλύτερο μέρος των συνολικών κρουσμάτων της χώρας παρ΄ότι βρισκόμαστε ήδη σε σκληρό lockdown εδώ και τρεις εβδομάδες.
Ένας ακόμη λόγος που η Αττική μετρά τόσα πολλά κρούσματα είναι η βρετανική μετάλλαξη του ιού, η παρουσία της οποία υπολογίζεται περίπου 50% στην πρωτεύουσα, δείγμα απρόσεκτων επαφών και συναντήσεων σε σπίτια και γραφεία,..

Ολοένα και περισσότερες περιοχές τίθενται σε καθεστώς καθολικού lockdown, μιας και τα κρούσματα δεν πέφτουν, αλλά αντιθέτως αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06:00 έως Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06:00 η η ΠΕ Αρκαδίας και στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου ο Δήμος Ναυπλιέων.

24 μήνες στην αναμονή η επένδυση στο ΑΠΘ

Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ:

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο Δήμο Ναυπλιέων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν ΟΜΟΦΩΝΗΣ εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, η μεν ΠΕ Αρκαδίας εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ο δε Δήμος Ναυπλιέων εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν στα ως άνω επίπεδα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ από Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06.00 έως Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06.00. Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού COVID-19 κατά την επόμενη συνεδρίασή της.

Ιδιαίτερα ψηλά παραμένουν τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, αφού μπορεί να έπεσαν κάτω από τα 2.000, ωστόσο ο αριθμός των 1.913 μολύνσεων είναι τρομακτικός.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα τη θλιβερή πρωτιά συγκεντρώνει η Αττική, η οποία έχει τα μισά κρούσματα εκ του συνόλου της χώρας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δείχνει να έχει κλειδώσει η παράταση του καθολικού lockdown, για μια ή ακόμα και για δύο εβδομάδες. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με... νούμερα που προκαλούν πονοκέφαλο.

Συγκεκριμένα, το Λεκανοπέδιο συγκεντρώνει 869 μολύνσεις, ενώ η Θεσσαλονίκη... 200! Την ίδια στιγμή, μια... ανάσα από τον τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων βρίσκεται η Αχαΐα με 98 κρούσματα.
Ακόμα, η Εύβοια έχει 54 μολύνσεις και 47 η Λάρισα. Την ίδια ώρα η Αρκαδία που από αύριο Πέμπτη τίθεται σε καθεστώς καθολικού lockdown, καταγράφει 28 κρούσματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline