Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  09:51:31

Δεν λειτουργούν ως απλοί νομικοί παραστάτες αλλά ως «κάτι πολύ περισσότερο και διαφορετικό». Τρείς δικηγόροι καταγγέλλουν στον ΔΣΑ τους Αλ. Κούγια και Γιάννη Βλάχο, που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις. Κύριο

Μετά τις εξηγήσεις τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα αποφασίσουν έάν θα ασκήσουν ή όχι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των δύο εν λόγω δικηγόρων για όσα τους καταλογίζουν οι τρείς συνάδελφοι τους.

-Δεν είναι βέβαιο ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ θα συμμερισθεί απόψεις λχ. ότι οι δύο δικηγόροι λειτούργησαν αρκετά ως εκπρόσωποι δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας των πελατών τους, ότι αποκάλυψαν στοιχεία της ανάκρισης, υπέκυψαν σε πνεύμα αντιπαράθεσης, ότι δήθεν παρασύρθηκαν από μεθόδους «τηλεοπτικής δίκης των καναλιών» .

Για εξηγήσεις κλήθηκαν οι δικηγόροι Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Βλάχος για όσα δήλωσαν τις τελευταίες ημέρες, σε αναφορές των υποθέσεων, σε αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, σε διαψεύσεις , σε αποκαλύψεις και απειλές για μελλοντικές, απόρρητα στοιχεία του φακέλλου της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη. Όλα αυτά δημοσίως και επί πολλές ημέρες και σε αλλεπάλληλες τηλεοπτικές και άλλες εμφανίσεις είτε «απόλυτης υπεράσπισης» είτε «απόλυτης κατηγορίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κάλεσε τους δύο δικηγόρους έπειτα από τρείς αναφορές δικηγόρων εις βάρος τους σχετικά με τις δηλώσεις τους.

Ειδικότερα εναντίον του κ. Κούγια για τις δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά με την επίμαχη υπόθεση και αφετέρου τον κ. Βλάχο για δημοσιοποίηση του περιεχομένου δικογραφίας.

-Χαρακτηριστική απάντηση στους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που έκανε ο Αλέξης Κούγιας αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, έδωσε τελευταία ο συνήγορος υπεράσπισης, ενός εκ των δύο θυμάτων, Γιάννης Βλάχος.

"Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση" επισημαίνει ο κ. Βλάχος σε μια οργισμένη δήλωση.

Αναλυτικά όσα λέει ο Γιάννης Βλάχος
«Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες.

Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά. Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση.

Το δημοκρατικό και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους σκοπιμότητες και άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς από κατηγορούμενος για βαρύτατα εγκλήματα, και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή μια κοινωνική και ποινική υπόθεση στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών» τονίζει στη δήλωση του ο κ. Βλάχος.

Μετά τις εξηγήσεις τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα αποφασίσουν ένα θα ασκήσουν ή όχι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των δύο εν λόγω δικηγόρων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline