Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  10:27:58

Ούτε η «Μήδεια» ούτε η υπόθεση Λιγνάδη έφθειραν Μητσοτάκη- Κυβέρνηση- ΝΔ. Ο Α. Λοβέρδος πρώτος στις προτιμήσεις για πρόεδρος στη Χαρ. Τρικούπη τόσο από το σύνολο πολιτών όσο από οπαδούς και στελέχη ΚΙΝΑΛ. Κύριο

Δημοσκόπηση της Opinion Poll: Μπροστά 17 μονάδες η ΝΔ, μετά τη «Μήδεια» και τον Λιγνάδη, κολλημένος στο 20% ο ΣΥΡΙΖΑ. –Κυριαρχεί στο Κέντρο ο Κυρ. Μητσοτάκης.

-Σε υψηλά επίπεδα αποδοχής και υποστήριξης, χωρίς σοβαρά ίχνη φθοράς, κινούνται οι επιδόσεις της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με όσα καταγράφει το βαρόμετρο της Opinion Poll. Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τόσο σε γενικό επίπεδο όσο και ανάμεσα σε οπαδούς και στελέχη του κόμματος..

Η έρευνα έγινε την περίοδο 15-19 Φεβρουαρίου, ημέρες που δοκίμαζε όλη τη Ελλάδα χτυπούσε η κακοκαιρία «Μήδεια» αλλά και που κορυφώθηκαν οι καταγγελίες για την υπόθεση του Δημ. Λιγνάδη, που αποτέλεσε φιλόδοξο όπλο πολιτικής σύγκρουσης από τον ΔΥΡΙΖΑ και τον Αλκ. Τσίπρα κατά της Κυβέρνησης, του Κυρ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Στρατηγική επίσης επιθετική αλλά ακραία και υπερβολική, η οποία τελικά απέδωσε ελάχιστα ή καθόλου, κατά τη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει το βαρόμετρο, η ΝΔ προηγείται με 17,1% στην πρόθεση ψήφου, παρά τη μικρή πτώση της τάξης 0,7% που σημειώνεται. Η αντίστοιχη μείωση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στη διατήρηση ουσιαστικά της ψαλίδας στο επίπεδο του 17,1%, με τη ΝΔ να είναι στο 37,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,2% (17,3% τον Ιανουάριο).

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Political, σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. Πρώτος παραμένει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αποδοχή της τάξης του 58,4%, ενώ δεύτερη είναι η Φώφη Γεννηματά με 33,1%.

Εντυπωσιακή είναι η υπεροχή του Κυριάκου

Μητσοτάκη στον χώρο του Κέντρου, με το 78,9% όσων αυτοκαθορίζονται Κεντρώοι να θεωρούν θετικό το έργο του.

Ικανοποίηση από το έργο της κυβέρνησης

Σημειώνεται ότι ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο δηλώνουν το 42% των πολιτών, ικανοποίηση από το έργο του πρωθυπουργού το 57%, ενώ η δημοφιλία του βρίσκεται στο 58,4%.

Προηγείται ο Λοβέρδος στο ΚΙΝΑΛ

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται να προηγείται στη μάχη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Ο κ. Λοβέρδος συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 18,1% της Φώφης Γεννηματά και 17,9% του Παύλου Γερουλάνου.

Η αποδοχή του Ανδρέα Λοβέρδου είναι ακόμα μεγαλύτερη στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ καθώς προηγείται με ποσοστό 39,74% έναντι 26,9% της προέδρου του κόμματος.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Opinion, από τις 15 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2021.

•ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: Ηλικίας άνω των 17, με δικαίωμα ψήφου

•ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: 1.003 νοικοκυριά

•ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Πανελλαδική κάλυψη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline