Κυριακή 5 Μαϊου 2024  03:01:21

Η Αριστ. Πελώνη απέκλεισε τα ανοίγματα μέσα στον Μάρτιο, μετά την επιδείνωση της πανδημίας. Βιάστηκαν να κάνουν εξαγγελίες-προβλέψεις οι Κεραμέως- Μακρή, Χρ. Σταικούρας, Βασ. Κικίλιας και Αδ. Γεωργιάδης. Κύριο

«Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για άνοιγμα της αγοράς. Δύσκολες οι επόμενες δέκα ημέρες. Πρέπει να κάνουμε υπομονή».

Υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, σύμφωνα με την κ. Πελώνη, που άδειασε ορισμένους βασικούς υπουργούς που θέλησαν να μοιράσουν , αυτοτελώς, υποσχέσεις για απελευθέρωση της Οικονομίας, της Παιδείας, της Εργασίας, ειδικότερα του Λιανεμπορίου κ.α. Ίσως και του Τουρισμού αν και εδώ το άνοιγμα τοποθετήθηκε από τον αρμόδιο υπουργό στις 15 Μαΐου.

Συγκρατημένη για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και τη άρση του lockdown εμφανίστηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μετά το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Δεν είναι επί της παρούσης αυτή η συζήτηση« είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι στις 10 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 1.496 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν 284 και στις 10 Μαρτίου φτάσαμε τις 3.215 νέα κρούσματα και τους 445 διασωληνωμένους.

Πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.
Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών. Ωστόσο όπως είπε όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Ειδικά για την 25η Μαρτίου και το ερώτημα εάν θα γίνει φέτος παρέλαση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχει οργάνωση για τη συγκεκριμένη ημέρα, ωστόσο δεν θα ήθελε να πει περισσότερα.
Απηύθυνε έκκληση σε όλους να δείξουν ψυχραιμία, να μην χυθεί η καρδάρα με το γάλα σε αυτή την τελευταία προσπάθεια, ώστε από το τέλος Μαρτίου να μπορέσει η χώρα να περάσει στην επόμενη φάση.

-Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τις συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε νέες δηλώσεις του από προχθές..
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε, επίσης, ότι αν η πανδημία καλπάζει το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται, συμπληρώνοντας πως αν για τον Κουφοντίνα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταστρέψει όλη την Ελλάδα να βγει και να μας το πει.

Προχθές, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μερικής επαναλειτουργίας της εστίασης από τα μέσα Απριλίου, κάτι, ωστόσο, που σύμφωνα με συναρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες είναι αρκετά πρώιμο να αποφασισθεί.

Δ. Η διαβεβαίωση- πρόβλεψη του υπουργείου Υγείας. Μπαράζ εμβολιασμών από τις αρχές Απριλίου στις μεγάλες κατηγορίες από 70-74 και 65-69 ετών. Κοντά στο 1 εκατ. οι εμβολιασμοί μέχρι το Πάσχα. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 00:22

Γ. Η διαβεβαίωση-πρόβλεψη του Αδωνη Γεωργιάδη. Εστίαση: Το Πάσχα, αρχές Μαΐου, πιθανή περίοδος για να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους. Σιωπητήριο πότε ακριβώς το τέλος της καραντίνας του λιανεμπορίου. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 00:07

Β. Η διαβεβαίωση –πρόβλεψη του Χρήστου Σταϊκούρα: Άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου αλλά σταδιακό. Μόνο ξεκάθαρο το λιανεμπόριο, του οποίου τα λουκέτα μας κοστίζουν ακριβά. Πόσο ακριβώς...

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 23:45

A. Η διαβεβαίωση- πρόβλεψη Αρ. Πελώνη: Στόχος μέχρι το τέλος Μαρτίου να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια - Τον Απρίλιο η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 23:35

Αργότερα (και όχι νωρίτερα και όχι πρώτα, όπως τον Νοέμβριο) η επανέναρξη μαθημάτων σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Μάλλον δεν πρόκειται να γίνει επιμήκυνση του διδακτικού έτους, όπως διέρρεε το υπουργείο Παιδείας και δήλωνε η αρμόδια υφυπουργός.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline