Τρίτη 7 Μαϊου 2024  07:03:03

SMS 13032: Αρχίζουν οι αρνητικές απαντήσεις στα μηνύματα εξόδου. Γενικός κανόνας όταν ανοίξει το λιανεμπόριο για μια μόνο επίσκεψη και για τρείς ώρες συνολικά. Κύριο

Σε απόπειρα νέου SMS εξόδου, θα αποστέλλεται αρνητική απάντηση, πράγμα που σημαίνει πως σε περίπτωση ελέγχου ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης.

Με χρονικό περιθώριο οι αγορές, μάλλον τρίωρο και για συγκεκριμένο κατάστημα και για συγκεκριμένη πρόθεση αγοράς – Έλεγχοι και πρόστιμα σε περίπτωση αποστολής περισσότερων μηνυμάτων- Χωρίς δυνατότητα περιπλανήσεων και βόλτας γενικώς στα μαγαζιά.

Τα σχέδια για άνοιγμα της αγοράς αλλάζουν μέρα με τη μέρα, καθώς η πίεση στο σύστημα υγείας είναι τεράστια και στα νοσοκομεία επικρατεί πολεμικό σκηνικό. Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ότι ένα μέσο νοσοκομείο με 200 κλίνες γεμίζει καθημερινά με ασθενείς Covid-19. Μόνο το βράδυ της Τρίτης, είχαμε 185 εισαγωγές ασθενών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής. Η εικόνα αυτή φαίνεται να ανατρέπει τα σχέδια για άνοιγμα της αγοράς στις 22 ή στις 29 Μαρτίου. Όπως ανέφερε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο, ενώ και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε χθες ότι το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται αν συνεχίσει να καλπάζει η πανδημία.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος πενταψήφιος αριθμός 13032 που θα μας επιτρέπει να πηγαίνουμε για ψώνια μόλις ανοίξει η αγορά, είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί. Όμως με νέους κανόνες, ελέγχους και περιορισμούς,
Από τη στιγμή που ο πολίτης λάβει την αυτόματη απάντηση θα έχει στη διάθεση του τρεις ώρες για να πραγματοποιήσει τα ψώνια του, ωστόσο αυτό θα μπορεί να το κάνει μόνο μια φορά, καθώς εάν επιχειρήσει να στείλει και δεύτερο μήνυμα εντός της ίδιας ημέρας, θα λάβει αρνητική απάντηση.

Όπως δήλωσε προ ημερών και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει τον νέο πενταψήφιο αριθμό 13032 για το λιανεμπόριο χωρίς όμως να γίνεται κατάχρηση».
Εξήγησε ότι ο καταναλωτής θα μπορεί αν στέλνει για το λιανεμπόριο «ένα μήνυμα την ημέρα, με συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο το οποίο θα το ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης».

Σε ερώτηση εάν ο χρόνος θα μετριέται στο μήνυμα για το λιανεμπόριο ή στον έλεγχο απάντησε ότι «θα είναι ένα μήνυμα και στον έλεγχο θα μπορεί να διαπιστωθεί εάν έχει κάνει υπέρβαση κάποιος του ορίου το οποίο θα έχει τεθεί, το οποίο θα είναι οριζόντιο για όλους».
Σε απόπειρα νέου SMS εξόδου, θα αποστέλλεται αρνητική απάντηση, πράγμα που σημαίνει πως σε περίπτωση ελέγχου ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης.

Διευκρινήσεις για την Καθαρά Δευτέρα έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν την Καθαρά Δευτέρα έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ξεκαθάρισε ότι το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα μπορεί να γίνει κοντά στις οικίες των πολιτών και συγκεκριμένα εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι όπως και τις υπόλοιπες ημέρες, οι μετακινήσεις με SMS 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο για όσους κινούνται πεζή ή με ποδήλατο.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι κανονικά θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως ισχύει σήμερα και επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις με τα SMS στο 13033 με τους αριθμούς 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline