Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  20:59:31

Μητροπολίτης Αθηναγόρας, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου για τον Αδωνη Γεωργιάδη ως πρόθυμο νονό: "Πρώτη φορά ακούω να υπάρχει τώρα ειδική άδεια βάφτισης". Κύριο

Η Αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το νέο επικοινωνιακό λάθος του , ως υπόδειγμα «κυβερνητικής αλαζονείας» , υπουργού και εκείνος καυτηριάζει για την πολιτική της υποκρισία.

1. Σε δύο νέες αναρτήσεις, ο κ. Γεωργιάδης προσθέτει: «Απίστευτη η υποκρισία των Αριστερών. Τρελαίνονται που έγινε μία βάπτιση χθες στην Αθήνα και μιλούν για καταπάτηση των απαγορεύσεων (χωρίς να σκέφτονται καν ποιοι μπορεί να είναι οι σοβαροί λόγοι εξαίρεσης) ενώ κάθε μέρα κάνουν διαδηλώσεις παραβιάζοντας όλες τις απαγορεύσεις. Οι άνθρωποι που έκαναν πορείες, συγκεντρώσεις, επεισόδια κ.λπ. ζητώντας να παραβιαστούν οι νόμοι για να γίνει το χατίρι σε έναν αμετανόητο δολοφόνο, σκανδαλίστηκαν διότι δόθηκε η άδεια νομίμως να βαπτιστεί χθες ένα παιδάκι Χριστιανός, για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους...αριστερά..».

2. ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησης;

«Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Η αυτά ισχύουν – υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού – μόνο για τους απλούς πολίτες;» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο κ. Γεωργιάδης από χθες διαφημίζει ότι συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει».

3. .Στο πλήθος αντιδράσεων ,που προκλήθηκαν μετά την ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποκάλυψε πως έγινε νονός σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αεροπαγίτου εν μέσω lockdown, προστέθηκε σήμερα και η Ιερά Σύνοδος.

Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης "άδειασε" ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, επισημαίνοντας ότι οι βαπτίσεις απαγορεύονται και η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει διαδικασία για την κατ' εξαίρεση τέλεση του μυστηρίου.

"Δεν έχω ακούσει για κατ' εξαίρεση βάφτιση. Αφού το απαγορεύει η ΚΥΑ πώς θα κάνω την βάφτιση; Έγινε μια ενέργεια από έναν υπουργό. Την ειδική άδεια πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι βάπτιση μπορεί να γίνει τις περιοχές που δεν βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας μιλώντας στο κανάλι του Mega.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου άφησε αιχμές και για τους ιερείς που τέλεσαν το μυστήριο λέγοντας το εξής: "Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση ή όχι. Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ "κόκκινο" επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας. Όμως η Αττική βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, έτσι οι βαπτίσεις έχουν ανασταλεί".

Κάτωθι επισυνάπτεται το σχετικό ΦΕΚ με τα μέτρα που ισχύουν μέχρι και τις 15 Μαρτίου:

Εφόσον η Αττική βρίσκεται στο επίπεδο του «πολύ αυξημένου κινδύνου», οι θρησκευτικές λειτουργίες επιτρέπονται μόνο με την παρουσία κληρικού και βοηθητικού προσωπικού του, όπως αναφέρεται στη σελίδα 254 του ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 843, Τεύχος Β, της 3ης Μαρτίου που έχει ισχύ μέχρι και 15 Μαρτίου.

4.ΣΥΡΙΖΑ νέα πολεμική φθοράς: Ο Μητσοτάκης κορωνογλέντι στην Ικαρία και ο Γεωργιάδης βαφτίσια

Να συνεννοηθούν Γεωργιάδης και Χαρδαλιάς αναφορικά με το αν και πόσες ειδικές άδειες έχουν δοθεί για βαπτίσεις, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πόσες αντίστοιχες ειδικές άδειες για βαπτίσεις έχουν εκδοθεί τους τελευταίους πέντε μήνες από την ΓΓΠΠ εν μέσω λοκντάουν; Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης που κατατέθηκε στην ΓΓΠΠ και ποιος αυτός της ειδικής άδειας που επικαλείται ο κ. Γεωργιάδης», αναφέρει σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει: «Μάλλον τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για όλους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του»

-Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Γεωργιάδης σήμερα τα ρίχνει στον κ. Χαρδαλιά για την «ειδική άδεια για βάπτιση» που παρουσίασε για να δικαιολογήσει την καταστρατήγηση των περιοριστικών μέτρων.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου δήλωσε σήμερα πως «πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο».

Περιμένουμε από τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Χαρδαλιά να συνεννοηθούν και να μας πουν:

- Πόσες αντίστοιχες ειδικές άδειες για βαπτίσεις έχουν εκδοθεί τους τελευταίους πέντε μήνες από την ΓΓΠΠ εν μέσω λοκντάουν;

- Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης που κατατέθηκε στην ΓΓΠΠ και ποιος αυτός της ειδικής άδειας που επικαλείται ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει κορωνογλέντι στην Ικαρία και ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, ο κ. Γεωργιάδης βαφτίσια και οι συνεργάτες του κ. Αρκουμανέα γλέντι την Τσικνοπέμπτη. Μάλλον τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για όλους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline