Κυριακή 19 Μαϊου 2024  14:18:22

Ελπίδες στην Κυβέρνηση για τους πρώτους τουρίστες από το Ισραήλ και από την Αγγλία. Με έντονη επιθυμία για το ελληνικό καλοκαίρι. Το Λονδίνο δυσκολεύει τα πράγματα. Κύριο

Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε τουρίστα στην Ελλάδα να είναι εμβολιασμένος.

1. Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης του Ισραήλ, η επίσημη ενημέρωση έγινε από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, προς τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αρμάνι και αφορά 10.000 τουρίστες κάθε εβδομάδα.

Ο αγώνας δρόμου που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να σώσει την τουριστική περίοδο του 2021 συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ένας από τους μεγάλους στόχους είναι η τουριστική αγορά του Ισραήλ. Η είδηση πως η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της χωρίς περιορισμούς και ελέγχους σε όσους Ισραηλινούς έχουν στην κατοχή του την πράσινη κάρτα του διπλού εμβολιασμού έτυχε μεγάλης προβολής από τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας και μάλιστα εν μέσω εκλογών.

«Ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρης Θεοχάρης, ενημέρωσε τον Ισραηλινό Πρέσβη στην Ελλάδα, Γιόσι Αρμάνι, ότι το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε Ισραηλινούς τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί και κατέχουν πράσινο διαβατήριο για να εισέλθουν στη χώρα χωρίς δοκιμή κορονοϊού PCR ή καραντίνα ξενοδοχείου», αναφέρει η haaretz.com στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Αρχίζει από τις 23 Μαρτίου

«Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα μιας κοινής προσπάθειας των Ισραηλινών Υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας και Μεταφορών, υπό την ηγεσία του υπουργού Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι. Η ημερομηνία έναρξης αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη, 23 Μαρτίου, και η συμφωνία που θα υπογραφεί σύντομα θα επιτρέψει σε 10.000 Ισραηλινούς τουρίστες να εισέλθουν στη χώρα σε εβδομαδιαία βάση», αναφέρει η haaretz.com.

Στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το Ισραήλ έχει εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού που είναι και το υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον Κόσμο, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανεβάσει το ποσοστό στο 41,2%. Η Ελλάδα βρίσκεται στο 9.6%.
Με αυτό το ποσοστό εμβολιασμού τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα έχουν πέσει σταθερά κάτω από τα 1.000. Στις 22 Μαρτίου καταγράφηκαν 992 κρούσματα και 17 θάνατοι.

Βοήθεια του Ισραήλ στην Παλαιστίνη

Η πανδημία έχει φέρει πιο κοντά Ισραηλινούς και Παλαιστινίους. Οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας έλαβαν 30.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και 2.000 δόσεις του εμβολίου Moderna που χορηγήθηκαν από το Ισραήλ, καθώς και αποστολή 60.000 εμβολίων μέσω του προγράμματος COVAX. Συνολικά 2.123 άνθρωποι έχουν πεθάνει από COVID στη Δυτική Όχθη, ενώ 585 έχουν πεθάνει στη Γάζα.

2. Πρόστιμο 5.000 λιρών για όποιον επιχειρήσει ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό από τη Βρετανία. Δυσκολίες που δεν θα βαστήξουν πολύ.

Σκόπιμες δυσκολίες καταρχήν. Όποιος προσέλθει σε αεροδρόμιο και διαπιστωθεί ότι το ταξίδι του δεν είναι για αναγκαίο λόγο, όπως εργασία, θα δέχεται πρόστιμο 5.000 λιρών.

Παύει να ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα 29 του μήνα η εντολή προς τους κατοίκους της Βρετανίας να μένουν στο σπίτι, καθώς υλοποιείται το δεύτερο σκέλος του πρώτου βήματος του οδικού χάρτη για έξοδο από το lockdown.

Το μήνυμα προς τους πολίτες θα είναι πλέον ότι μπορούν μεν να ταξιδεύουν στο εσωτερικό της χώρας, αλλά με σύσταση να κρατήσουν τις μετακινήσεις στο ελάχιστο δυνατό.

Αντιθέτως, στο πλαίσιο της ανανέωσης των κανόνων του lockdown που θα κληθούν να ψηφίσουν την Πέμπτη οι βουλευτές, αυστηροποιείται η απαγόρευση ταξιδιών αναψυχής στο εξωτερικό.

Όποιος προσέλθει σε αεροδρόμιο και διαπιστωθεί ότι το ταξίδι του δεν είναι για αναγκαίο λόγο, όπως εργασία, θα δέχεται πρόστιμο 5.000 λιρών.

Από τη Δευτέρα επανέρχεται επίσης ο «κανόνας των έξι», δηλαδή θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις έξι ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά σε ανοιχτό χώρο, περιλαμβανομένων των κήπων σπιτιών.

Επαναρχίζουν επίσης τα υπαίθρια αθλήματα όπως το τένις και το γκολφ.

Το επόμενο βήμα, στις 12 Απριλίου, περιλαμβάνει το άνοιγμα των εξωτερικών χωρών των καταστημάτων εστίασης, του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των γυμναστηρίων, των ζωολογικών κήπων και των θεματικών πάρκων.

Τότε θα ανακοινωθεί και το χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών αναψυχής.

Στις 17 Μαΐου είναι η πρώτη πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού και θα επιτραπούν οι συναθροίσεις σε κλειστούς ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους στη βάση του κανόνα των έξι.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στο τελικό βήμα του οδικού χάρτη στις 21 Ιουνίου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline