Σάββατο 27 Απριλίου 2024  22:37:08

«Ευρωπαίοι, καθυστερούν απαράδεκτα τους εμβολιασμούς... Έτσι, η πανδημία θα παραταθεί». Πικρή διαπίστωση του ΠΟΥ, για όλη την Ε.Ε. και την Ελλάδα. Κύριο

Μέχρι σήμερα σε όλη την Ευρώπη έχουν εμβολιασθεί, μόλις, το 4% των κατοίκων της δύο φορές και μόνο το 10% μία φορά, αναλογία αντίστοιχη περίπου και στην χώρα μας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε μια ασυνήθιστη ανακοίνωση του, η οποία αποκαλύπτει το μέγεθος της αγωνίας αλλά και της απειλής, από τα εντεινόμενα προβλήματα. Μιας δολοφονικής πανδημίας και διαρκούς απειλής ,που καταδυναστεύει τον κόσμο επί 13 μήνες με απαράδεκτες καθυστερήσεις, παραλείψεις, αντιφάσεις. Εξαιτίας όλων αυτών ο ΠΟΥ επικρίνει τους «απαράδεκτα» αργούς ρυθμούς του εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην Ευρώπη, η οποία βρίσκεται στην «πλέον ανησυχητική εδώ και μήνες» επιδημική κατάσταση. Μόλις 4% των κατοίκων της έχουν εμβολιασθεί δύο φορές και μόλις το 10% μία φορά στις περισσότερες χώρες.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Χανς Κλουγκ, διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη: «Τα εμβόλια παρουσιάζουν τον καλύτερο τρόπο μας για να ξεφύγουμε από αυτή την πανδημία.. Ωστόσο, η διάθεση αυτών των εμβολίων είναι απαράδεκτα αργή και παρατείνει την πανδημία».

Και συνεχίζει: «Πρέπει να επιταχύνουμε τη διαδικασία, αυξάνοντας την παραγωγή, μειώνοντας τα εμπόδια στη χορήγηση εμβολίων και χρησιμοποιώντας κάθε φιαλίδιο που διαθέτουμε τώρα».

Πριν από πέντε εβδομάδες, ο εβδομαδιαίος αριθμός νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη είχε μειωθεί σε λιγότερο από ένα εκατομμύριο, αλλά την «περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση της μετάδοσης της Covid-19 στην πλειονότητα των χωρών στην Ευρώπη, με 1,6 εκατομμύρια νέα κρούσματα» ανέφερε προσθέτοντας πως ο συνολικός αριθμός των θανάτων στο ευρωπαϊκό τμήμα του ΠΟΥ πλησιάζει γρήγορα το ένα εκατομμύριο και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων θα ξεπεράσει τα 45 εκατομμύρια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline