Σάββατο 4 Μαϊου 2024  20:54:05

Ανοίγει η χώρα από Δευτέρα

Εν μέσω της κατάστασης με νέα έξαρση, λοιμωξιολόγοι, μαζί με την κυβέρνηση κατέληξαν σε ένα νέο μείγμα μέτρων με στόχο την κοινωνική αποσυμπίεση, δεδομένης της κόπωσης από την παρατεταμένη ισχύ των περιορισμών.


Το πρώτο βήμα γίνεται από το Σαββατοκύριακο, οπότε και πιλοτικά θα απελευθερωθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τη χρήση του κωδικού 6 για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως τρία άτομα ή μια οικογένεια. Από την κυβέρνηση πάντως επισημαίνουν ότι εάν παρατηρηθούν φαινόμενα κατάχρησης της συγκεκριμένης δυνατότητας και συγχρωτισμού, τότε θα γίνει άρση του μέτρου.

Το επόμενο και ίσως πιο καθοριστικό βήμα έρχεται τη Δευτέρα 5 Απριλίου με το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Οι καταναλωτές θα έχουν χρονικό περιθώριο τριών ωρών (στέλνοντας SMS στο 13032) για να κάνουν τα ψώνια τους, είτε με click away (πώληση εκτός καταστήματος) είτε με click in shop (πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού).

Σημειώνεται ότι εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση. Την επόμενη εβδομάδα θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία και των εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline