Κυριακή 5 Μαϊου 2024  11:14:36

Τρεις εβδομάδες απέμειναν ως τη Μεγάλη Εβδομάδα, κι όλα θολά για το Πάσχα. Μετακίνηση από νομό σε νομό μόνο για τους εμβολιασμένους. Κύριο

Γρίφος το «Πάσχα στο χωριό» για δεύτερη χρονιά. Γιατί γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξοι οι ειδικοί. Κανείς δεν τολμά να εισηγηθεί «μεγάλο άνοιγμα και ταξίδια» για το Πάσχα.

Γρίφος μετέωρος, άγνωστο μυστήριο με πολλούς κινδύνους παραμένει η κατάσταση των μετακινήσεων κατά το Πάσχα, αν δηλαδή θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ώστε να μπορέσουν να γιορτάσουν οι Έλληνες ,τη μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, Μαξίμου και υπουργείο Υγείας αναφέρει προς πάσα κατεύθυνση, πως είναι «αρκετά νωρίς»( μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, μόλις τρείς εβδομάδες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα) για να γνωρίζουμε από τώρα τι θα γίνει με το Πάσχα,. Τα πάντα παραμένουν μετέωρα, ρευστά και αβέβαια. Μάλλον όμως στην κατεύθυνση των περιορισμένων μετακινήσεων προς τα εξοχικά και την γενική έξοδο από τις πόλεις. Η κούραση του κόσμου παίζει ρόλο αλλά ο κίνδυνος για νέες μολύνσεις παραμένει σοβαρός, απειλητικός για νέα έξαρση της επιδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν την τελευταία στιγμή, δηλαδή περίπου μία εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, μετά τα μέσα Απριλίου. Όπως έχουν τονίσει πολλές φορές οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής των «32» το φαινόμενο είναι δυναμικό και είναι αδύνατον να γίνουν μακροχρόνιες προβλέψεις. Ούτε για βέβαιες εξαιρέσεις, όπως οι εμβολιασμένοι δύο φορές να μπορούν να ταξιδέψουν(όπως λχ. συμβαίνει με τους τουρίστες) ή για την περιφορά του Επιταφίου σε ανοικτούς χώρους, με πολλά μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κλπ).

Η πλήρης, απόλυτη αβεβαιότητα αυτή αποδεικνύεται άλλωστε και από την συνεδρίαση της Επιτροπής το βράδυ της Παρασκευής, η οποία κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι ειδικοί εξέτασαν διεξοδικά τα μοντέλα και τα δεδομένα για τη Κοζάνη, την Αχαΐα και την Θεσσαλονίκη και κατέληξαν στο γεγονός πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται ραγδαία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline