Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  13:34:28

Περιόρισαν τις τηλεοπτικές επιδόσεις τους, μετά τον Στ. Τσιόδρα, οι Αν. Κοτανίδου, Χαρ. Γώγος, Νικ. Σύψας , Ελ Γιαμαρέλου, Α. Μεντής, Γ. Δάικος, Π. Παναγιωτόπουλος και άλλοι- μετά την Βαβέλ καθημερινών δηλώσεων. Κύριο

Αντίθετα «λαλίστατοι» καθημερινά Παγώνη, Βασιλακόπουλος, Λινού, Εξαδάκτυλος, Βατόπουλος.

Υπάρχει διαμορφωμένο ένα κλίμα δυσφορίας για τις πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις γιατρών(καθηγητών, συνδικαλιστών, στελεχών επιχειρήσεων υγείας κλπ), για λόγους αυτοπροβολής πλέον παρά επιστημονικής ενημέρωσης. Κλίμα αρνητικής κριτικής, το οποίο συνέλαβε και εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στον STAR.

Ολοφάνερο, σε σύγκριση με το παρελθόν στα διάφορα κανάλια, ότι περιόρισαν τις τηλεοπτικές επιδόσεις τους, μετά τον Στ. Τσιόδρα, οι Αν. Κοτανίδου, Χαρ. Γώγος, Νικ. Σύψας , Ελ Γιαμαρέλου, Α. Μεντής, Γ. Δάικος. Π.Παναγιωτόπουλος και άλλοι-ες . Κυρίως μέλη της Επιτροπής των «32» του υπουργείου Υγείας. Τόσο ο πληθωρισμός εμφανίσεων όσο και η ποικιλία γνώσεων, προβλέψεων, προφητειών, προσωπικών απόψεων « στα κανάλια και εκτός της Επιτροπής», η φιλοπρωτία αλλά και οι αντιφάσεις προβλημάτισαν τους πάντες. Σύντομα οδήγησαν σε δυσμενείς εντυπώσεις και σε προσωπική κόπωση-κορεσμό.

-Αντίθετα συνεχίζουν «λαλίστατοι» καθημερινά να προβλέπουν και να εισηγούνται μέτρα και πολιτικές οι γιατροί Παγώνη, Βασιλακόπουλος, Λινού, Εξαδάκτυλος, Βατόπουλος.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΡ

Μάρα Ζαχαρέα: Μήπως, όμως, ο κόσμος κουράστηκε γιατί έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη πια ανάμεσα στον κόσμο και στα κυβερνητικά μέτρα -τα οποία ανακοινώνονται από τους ειδικούς και ενστερνίζεται στην πορεία η κυβέρνηση- γιατί ενέχουν μέσα τους πολλές αντιφάσεις;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιστεύω πως όχι, χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τις περιπτώσεις εκείνες όπου όντως υπήρχαν αλλαγές πορείας. Γιατί υπήρχαν αλλαγές πορείας. Και είναι λογικό ο κόσμος...

Μάρα Ζαχαρέα: Και αντιφατικές δηλώσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Και αντιφατικές δηλώσεις. Για τις αντιφατικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, για τις διαφοροποιήσεις των ειδικών, αυτό δεν είναι δική μου δουλειά.

Όμως δεν πιστεύω ότι είναι αυτός ο κύριος λόγος. Ο κύριος λόγος είναι η κούραση. Ο κόσμος είναι 14 μήνες σε αυτή την περιπέτεια. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας υπήρχε φόβος, υπήρχε απόλυτη συμμόρφωση. Τώρα πολλοί αισθάνονται ότι αυτό το ζήτημα δεν τους αφορά πια τους ίδιους, ειδικά οι νέοι θεωρούν ότι κι αν αρρωστήσουν δεν πειράζει, θα το περάσουν στο πόδι.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορεί κανείς μέσω της καταστολής να επιβάλει τέτοιου είδους μέτρα. Για αυτό και επιλέξαμε, ως κεντρική στρατηγική από πλευράς κυβέρνησης, να επενδύσουμε σε αυτό που ονομάζουμε ανάσες ελευθερίας.

Όταν, παραδείγματος χάρη, επιτρέψαμε τις διαδημοτικές μετακινήσεις είπαμε κάτι απλό: Από το να συνωστίζεται ο κόσμος στην πλατεία της γειτονιάς του είναι πολύ καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει μια βόλτα στην παραλία ή να πάει στους ορεινούς όγκους της Αττικής, όπου υπάρχει πάρα πολύς χώρος και δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Και πιστεύω ότι το μέτρο αυτό λειτούργησε σωστά. Όταν ανοίξαμε το λιανεμπόριο...

Μάρα Ζαχαρέα: Άρα θα γίνει και τις καθημερινές, θα επιτραπεί η διαδημοτική μετακίνηση;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline