Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  13:53:19

Το Λιανεμπόριο άνοιξε αλλά φυτοζωεί με τόσα δεσμά: Την κατάργηση του τηλεφωνικού ραντεβού ζητούν οι έμποροι..... Δεν είναι αντίθετοι στο τρίωρο ούτε στην ελεγχόμενη είσοδο στα καταστήματα. Κύριο

Πολύ περιορισμένη η ανταπόκριση μέχρι τώρα των πελατών, στους έρημους εμπορικούς δρόμους, στα μαγαζιά του λιανεμπορίου Μεγάλο εμπόδιο οι περίπλοκες διαδικασίες που έχουν καθιερωθεί και οδηγούν σε «αναγκαστικές παραβάσεις».

Αίτημα έντονο, πιεστικό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στον υπουργό Ανάπτυξης για κατάργηση του τηλεφωνικού ραντεβού στο λιανεμπόριο, το οποίο δεν μπορεί να επιλύσει ως ουσιαστικά αναρμόδιος είτε λόγω της Επιτροπής των «32»καθηγητών-ειδικών είτε λόγω της σχετικής εξουσίας στο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε χθες Παρασκευή, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με πιεστικά αιτήματα του κλάδου, που έχει υποφέρει πάρα πολύ από τον περασμένο Μάρτιο με τεράστιες δοκιμασίες και απώλειες..

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Χατζηθεοδοσίου, η κατάθεση αιτήματος προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την κατάργηση του τηλεφωνικού ραντεβού στο λιανεμπόριο καθώς, λόγω και της τρίωρης προθεσμίας που έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες, αποτρέπει τους καταναλωτές από αγορές και δεν δίνει την απαιτούμενη ώθηση στο εμπόριο.

Δεν είναι αντίθετοι στο τρίωρο ούτε στην ελεγχόμενη είσοδο στα καταστήματα

Όπως λένε και οι έμποροι, η κίνηση κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του μέτρου δεν ήταν η αναμενόμενη. Αιτία τα δεσμά και τα εμπόδια προσπέλασης στα καταστήματα. Και η όλη τακτική των τηλεφωνικών ραντεβού, η οποία κοστίζει σε προσωπικό και ώρες απασχόλησης,
Ο κ. Γεωργιάδης άκουσε το αίτημα και δεσμεύθηκε να το θέσει προς συζήτηση στην Επιτροπή των επιδημιολόγων, ενώ αναγνώρισε ότι το λιανεμπόριο δεν έχει ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας.

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην ανάγκη να εκπονηθεί ένα σχέδιο στήριξης για τον τουριστικό κλάδο, αλλά και για όλες τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline