Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  11:06:41

Οργή Κώστα Μπακογιάννη αλλά και Αθηναίων εναντίον της απραξίας Δήμου- Αστυνομίας για το ολονύχτιο «κορωνοπάρτι» στην Κυψέλη και σε άλλες περιοχές. Κύριο

Εικόνες συνωστισμού, ανομίας και θρασύτητας, που τροφοδοτούνται με δεκάδες κρούσματα τα νοσοκομεία.

Δυσανεξία αλλά και φόβος από τα θλιβερά φαινόμενα δήθεν επαναστατικής ανευθυνότητας στην πλατεία Παγκρατίου, στην Κυψέλη, στο Μοναστηράκι, στα Πετράλωνα, στου Ζωγράφου και σε διάφορες συνοικίες.

Οργή δικαιολογημένη του Κώστα Μπακογιάννη αλλά και Αθηναίων εναντίον της απραξίας Δήμου- Αστυνομίας για το ολονύχτιο «κορωνοπάρτι»(μετά δημόσιας ούρησης...) στην Κυψέλη και σε άλλες περιοχές. 

- Ανάλογες ευθύνες καταλογίζονται για τα επικίνδυνα - «κορωνοπάρτι» σε δημάρχους της επαρχίας, όπως στην(διαρκώς παραβατική) Πάτρα, στον Βόλο, στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και αλλού.

Σε εστίες υπερμετάδοσης του νέου κορωνοϊού μετατρέπονται συνεχώς πλέον πλατείες στην Αττική και σε άλλες περιοχές. Το βράδυ του Σαββάτου πολίτες έστησαν πάρτι στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και στα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, το Περιστέρι και του Ψυρρή.

Εξαπλώνονται τα κορωνοπάρτι στις πλατείες της Αττικής

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες αλλά και σε βίντεο, στην Κυψέλη παρατηρούνται εικόνες ακραίου συνωστισμού χωρίς αποστάσεις και μάσκες, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς τα αποτελέσματα αναμένεται να φανούν σε δέκα με δεκαπέντε ημέρες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε κλήσεις στην αστυνομία ενώ άλλοι έκαναν και καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια παρέμβαση από την πλευρά των αρχών.

Όπως είπε άλλωστε μιλώντας στην τηλεόραση του «Οpen» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, «αυτή την περίοδο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ένας ασυμπτωματικός να ήταν σε αυτά τα πάρτι θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό σε 80-100 άτομα».
Η ανησυχία εντείνεται ακόμη περισσότερο δεδομένων και των διαφοροποιήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες εξάρσεις της πανδημίας τις οποίες παρατηρούν οι γιατροί στα νοσοκομεία.

«Οι ηλικίες που βλέπουμε πλέον στα νοσοκομεία είναι μικρότερες σε σχέση με το πρώτο κύμα. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι μεταξύ 40 και 60 ετών. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο ότι οι άνω των 70 ετών έχουν εμβολιαστεί στην πλειονότητά τους και είναι πλέον πιο προσεκτικοί ως προς τη συμπεριφορά τους και την τήρηση των μέτρων προστασίας. Αντίθετα, οι νέοι έχουν εξοικειωθεί με τον κίνδυνο και δεν προσέχουν τόσο», δηλώνει στην «Κ» ο καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας του ΕΚΠΑ, διευθυντής της Γ' Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία» Κωνσταντίνος Συρίγος.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε μια οργισμένη ανάρτηση στα social media, σχετικά με πάρτι που έγινε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.
Ο Κώστας Μπακογιάννης μέσω των social media σχολίασε το πάρτι που έγινε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπου πολλοί παρευρισκόμενοι άφησαν πίσω τους σωρεία σκουπιδιών.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέβασε δύο φωτογραφίες και έγραψε στη λεζάντα, που συνοδεύει την ανάρτηση, το εξής:
«Μπράβο. Άλλος... λερώνει και η Αθήνα πληρώνει».

Μπακογιάννης για κορονοπάρτι στην Κυψέλη: Άλλος... λερώνει, η Αθήνα πληρώνει

Τελευταία Η αναφορά του δημάρχου Αθηναίων δίνει απόλυτα την εικόνα του τι συμβαίνει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη
Στα κορωνοπάρτι που έγιναν επί δύο συνεχόμενα βράδια στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέβασε δύο φωτογραφίες, όπου στη μία ένας κύριος... λερώνει με δημόσια ούρηση την πλατεία και το άγαλμα και στην άλλη τα οχήματα του δήμου την επόμενη μέρα πιάνουν από νωρίς δουλειά για να καθαρίσουν τους δρόμους. Ο Κώστας Μπακογιάννης συνοδεύει τις φωτογραφίες με την εξής λεζάντα: «Μπράβο. Άλλος... λερώνει και η Αθήνα πληρώνει».'

Η αναφορά του δημάρχου Αθηναίων δίνει απόλυτα την εικόνα του τι συμβαίνει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Από τη μία νεαροί τα βράδια πηγαίνουν εκεί, καταναλώνουν άφθονο αλκοόλ, καπνίζουν και πετούν τα σκουπίδια όπου βρουν και από την άλλη εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων το πρωί της επόμενης μέρας καθαρίζουν τις βρωμιές. Άλλωστε, μόνο το Σάββατο εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων μάζεψαν 50 σακούλες σκουπιδιών από το πρώτο κορωνοπάρτι. Επομένως, όπως έγραψε και ο Κώστας Μπακογιάννης: «Μπράβο. Άλλος... λερώνει και η Αθήνα πληρώνει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline