Κυριακή 28 Απριλίου 2024  12:22:15

Φόβος για τις εκκλησίες και τα φαινόμενα συνωστισμού

«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη απειλή αναζωπύρωσης της επιδημίας είναι ο συνωστισμός παντού, σε μαγαζιά, γλέντια και μέσα και έξω από τις εκκλησίες.

Με όλο το σεβασμό για το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού, δυστυχώς πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί και να καταλάβουμε ότι κάθε συνωστισμός είναι επικίνδυνος. Ο Θεός είναι παντού και μπορούμε και φέτος να εφαρμόσουμε τη συνταγή του περσινού Πάσχα, η οποία δούλεψε», πρότεινε ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

«Κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα. Στο Ισραήλ πέρυσι έλεγαν τα ίδια, και είχαν το καλοκαίρι ένα τεράστιο κύμα με πολλούς θανάτους. Νομίζω ότι δε θα γίνει το ίδιο στην Ελλάδα, γιατί έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική κοινωνία. Αυτή τη στιγμή γίνεται πόλεμος στα νοσοκομεία. Συζητάμε για μερικές ημέρες διακοπών, τη στιγμή που οικογένειες θάβουν τους δικούς τους. Θέλουμε να γίνονται κηδείες σε κάθε χωριό; Πρέπει να δώσουμε χρόνο στα εμβόλια να δουλέψουν. Δεν είναι η πλειοψηφία του πληθυσμού εμβολιασμένη. Πάμε γυρεύοντας για καινούργια στελέχη και παραπάνω φασαρίες.

Πρέπει πρώτα να καταπιέσουμε τον ιό, να φύγουν τα πολλά κρούσματα και μετά να γίνουν σκέψεις για ανοίγματα. Ούτε ο τουρισμός θα πάει καλά αν έχουμε χιλιάδες μολυσμένους να γυρνούν στη χώρα. Στην Ινδία από τη μια στιγμή στην άλλη έρχεται κύμα που θα γίνει τσουνάμι. Κάθε μέρα μια διαφορετική περιοχή της Γης έχει πρόβλημα. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα μαθήματα του παρελθόντος», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Συνεχίζει να με ενοχλεί αυτό που λένε πολλοί, ότι τα μέτρα δε δουλεύουν ή ότι η Ελλάδα δεν έχει πάει καλά. Αυτό είναι προσβολή για τον ελληνικό λαό, τα έχει πάει πολύ καλύτερα με πολύ λιγότερα μέσα από άλλους λαούς. Έχει δείξει αυτοσυγκράτηση. Η Ελλάδα θα ήταν χειρότερα χωρίς την αντοχή του ελληνικού λαού», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Παυλάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline