Κυριακή 28 Απριλίου 2024  02:56:03

«Άδικα αποκλεισμένοι» οι διπλά εμβολιασμένοι Έλληνες, απασχολούν το Μαξίμου. Ελεύθεροι από χθες όλοι από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και από 12 χώρες σ' όλη την Ελλάδα. Κύριο

Προβληματίζει σοβαρά η εισήγηση Σωτ. Τσιόδρα για ακίνδυνες συναντήσεις όσων έχουν εμβολιασθεί δύο φορές και μάλιστα χωρίς μάσκες.

1. Οι τουρίστες από τις ΗΠΑ θα έχουν τους προσεχείς μήνες το δικαίωμα να ταξιδεύουν σε χώρες μέλη της ΕΕ, με την προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη που δημοσίευσε την Κυριακή 25/4 η εφημερίδα The New York Times.

"Οι Αμερικανοί, εξ όσων γνωρίζω, χρησιμοποιούν εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Αυτό θα επιτρέψει ελευθερία κίνησης, τα ταξίδια προς την ΕΕ", εξήγησε. "Ένα πράγμα είναι σαφές: τα 27 κράτη μέλη θα αποδέχονται, χωρίς όρους, όλους όσοι έχουν ανοσοποιηθεί με εμβόλια εγκεκριμένα από τον EMA", διαβεβαίωσε η κυρία Φον ντερ Λάιεν την νεοϋορκέζικη εφημερίδα.
Η πρόεδρος της Κομισιόν δεν αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα, όμως οι Times σημείωσαν πως οι νέοι κανόνες αναμένεται να εφαρμοστούν το καλοκαίρι, καθώς η εκστρατεία ανοσοποίησης εντείνεται στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο.

Παράθυρο για να βγάλουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι

2. Η συγκρατημένη άποψη που ανέφερε δημόσια και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Μιλώντας σε ημερίδα, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στα οφέλη των εμβολίων και έκανε λόγο για πιθανό τέλος στις μάσκες για την κατηγορία αυτή. Εισήγηση σοβαρή και ρεαλιστική προβληματίζει σοβαρά του Μαξίμου ότι οι Έλληνες οι διπλά εμβολιασμένοι δεν πρέπει να συνεχίζεται να αδικούνται.

Όπως είπε, όταν δύο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις είναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα κινδύνου για σοβαρή νόσηση.
Υπό αυτό το πρίσμα, τις επόμενες μέρες, οπότε και η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για τα μέτρα και το ενδεχόμενο χαλάρωσής τους, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες.

3. TO ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Χαμηλόφωνη εισήγηση του Σωτ. Τσιόδρα για τα (ανύπαρκτα) δικαιώματα όσων εμβολιάστηκαν δύο φορές. Μπορούν- λέει απλώς- να βρεθούν με άλλους εμβολιασμένους, χωρίς φόβους και χωρίς μάσκες.

Γράφτηκε από τον NonPaperNews

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 00:01

Ανάλογες απόψεις επικρατούν και σε άλλους της Επιτροπής των «32» αλλά δεν κάνουν ανάλογη εισήγηση στην Κυβέρνηση, όμως σιωπαίνουν και δεν αξιώνουν από το Κράτος την αναγκαία ανακούφιση-απελευθέρωση αυτών των πολιτών. Είναι πλέον πολλές εκατοντάδες χιλιάδες.
Σε ημερίδα του ΕΚΠΑ μίλησαν οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Σύψας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τους εμβολιασμούς και τα μέτρα.

Ο κ. Σύψας έδωσε τα στοιχεία του δείκτη μεταδοτικότητας Rt σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Στην Αθήνα, συγκεκριμένα είναι στο 0,95, κάτι αρκετά ενθαρρυντικό. Στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα είναι λίγο πάνω από το 1. Σε περίπτωση που το RT παραμείνει κάτω από το 1, οι διασωληνωμένοι τον Ιούνιο θα πέσουν στους 400.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στα οφέλη των εμβολίων και έκανε λόγο για πιθανό τέλος στις μάσκες. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όπως είπε, όταν δύο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις είναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα κινδύνου για σοβαρή νόσηση.
Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, τις επόμενες μέρες η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για τα μέτρα και το ενδεχόμενο χαλάρωσής τους. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline