Σάββατο 27 Απριλίου 2024  21:46:55

Καθηγητής Χαρ. Γώγος για τους επιπόλαιους και αντιρρησίες: Μόλις το 5% όσων νοσηλεύονται για κορωνοϊό έχουν εμβολιαστεί. Ελάχιστοι οι νοσηλευόμενοι εμβολισμένοι μεγάλων ηλικιών. Κύριο

Ο γνωστός καθηγητής Ιατρικής και μέλος της Εθνικής Επιτροπής των «32», αποκαλυπτικός και με παρρησία επεσήμανε χθες ότι είναι σίγουρο πως όσοι εμβολιάστηκαν ήδη θα εμβολιαστούν ξανά, πιθανώς το Φθινόπωρο, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς.

Πάντως οι διπλά εμβολιασμένοι θεωρείται και είναι αρκετά προστατευμένοι απέναντι στις μολύνσεις και μάλιστα εάν κάνουν παρέα με άλλους εμβολιασμένους, φορούν μάσκες και συνεχίζουν να τηρούν τα άλλα μέτρα προστασίας..

«Μόλις το 5% όσων νοσηλεύονται για κορωνοιό, έχουν εμβολιαστεί», τόνισε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. Στοιχείο αποκαλυπτικό.

Δεδομένο μελέτης, χαρακτηριστικό για την προστασία-θωράκιση, που προσφέρει ο εμβολιασμός, ακόμα και σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, ενώ αντίθετα-όπως δείχνουν τα δεδομένα νοσηλείας στις ΜΕΘ και νοσοκομεία το τελευταίο δίμηνο αλλά και δεκάδων θανάτων καθημερινά- η νεανική ηλικία δεν προστατεύει τον μη εμβολιασμένο αντιρρησία ή επιπόλαιο.

Παράλληλα, ο κ.Γώγος χαρακτήρισε δύσκολο το να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα μπορούσε να «καταστραφεί ο κορωνοιός».

«Πάρα πολλές φορές στην συγκεκριμένη πανδημία, οι προβλέψεις δεν έπεσαν μέσα» επεσήμανε.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως είναι αισιόδοξος για το μέλλον, καθώς έχουμε δύο πάρα πολύ ισχυρά όπλα, το εμβόλιο και τα δεδομένα τόσο από την Ελλάδα όσο κι από άλλα μέρη του κόσμου, του τι συμβαίνει όταν εμβολιαζόμαστε.

Εντούτοις ο κος Γώγος υπογράμμισε πως θα περίμενε οι ηλικιωμένοι που έχουν εμβολιαστεί να είναι περισσότεροι, με εξαίρεση την κατηγορία των 75-80 με μεγάλη προθυμία να κάνουν εμβόλια και να προστατευθούν, χωρίς αναβολές και επιπόλαιους. ενδοιασμούς..

«Πραγματικά κάνω έκκληση να πάνε όλοι να εμβολιαστούν. Είναι πολύ σημαντικός ο εμβολιασμός» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως επίσης καλό δεδομένο είναι πλέον και η ευκολία του testing.

Ο καθηγητής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι σίγουρο πως όσοι εμβολιάστηκαν ήδη θα εμβολιαστούν ξανά εντούτοις παραμένει άγνωστο το πότε.

-Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.087 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 811 (63.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.050 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 451 (ημερήσια μεταβολή -6.24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 470 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline