Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  22:57:05

Εξωφρενικές απαιτήσεις Αλ.Τσίπρα και Γ. Πατούλη με μηνύσεις τους κατά δημοσιογράφων. 1.000.000 ευρώ ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, 500.00 ευρώ ο Περιφερειάρχης Αττικής. Κύριο

Μέσα σε ένα κλίμα αποδοκιμασίας τέτοιων εξωφρενικών επιδιώξεων, την ερχόμενη Πέμπτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του Α. Τσίπρα σε βάρος του Γιώργου Παπαχρήστου και της εφημερίδας τα ΝΕΑ.

1.Αγωγή με την οποία απαιτεί από το aftodioikisi.gr ποσό ύψους 500.000 ευρώ κατέθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Αφορμή στάθηκε αναδημοσίευση θέματος από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και την ιστοσελίδα protothema.gr, υπό τον τίτλο: «Μαρίνα Πατούλη: Ετοιμάζει αποκαλύψεις & για οικονομικές ατασθαλίες του συζύγου της».

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr - που απάντησε στην αγωγή με εξώδικο - τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ο Περιφερειάρχης Αττικής, δεν έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες νομικές ενέργειες κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και της ιστοσελίδας protothema.gr, απ' όπου αναδημοσιεύθηκε το συγκεκριμένο θέμα.
«Δηλαδή», σχολιάζει η ιστοσελίδα, «με άλλα λόγια ο περιφερειάρχης Αττικής, πλήττοντας ευθέως την ελευθερία του Τύπου, στοχοποιεί επιλεκτικά ένα ανεξάρτητο ΜΜΕ, επιχειρώντας αφενός να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους του για να μην του ασκούν κριτική και αφετέρου να το εξαφανίσει από το χάρτη του Διαδικτύου, ζητώντας μέσω της αγωγής του, το εξωφρενικό ποσό των 500.000 ευρώ.

»Σε κάθε περίπτωση, η aftodioikisi.gr έχει ήδη απαντήσει στον κύριο Πατούλη μέσω εξωδίκου. Και θα απαντήσει με τον ίδιο και ακόμη πιο αναλυτικό, τρόπο, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, μαρτυρίες πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της Αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφων, εργαζόμενων κλπ, και ενώπιον της Δικαιοσύνης στην αγωγή φίμωσης που της έχει ασκήσει ο κύριος Πατούλης.
»Επειδή το ζήτημα της αγωγής του κυρίου Πατούλη κατά της aftodioikisi.gr, δεν είναι μόνο ή κυρίως Δικαστικό. Είναι ζήτημα που θίγει βάναυσα την ελευθερία του Τύπου και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Είναι, εντέλει, ζήτημα βαθιά ιδεολογικό και πολιτικό.».

2.Αγωγή Τσίπρα σε Κουρτάκη – Παπαχρήστο (που εκδικάζεται την επόμενη Πέμπτη 20 Μαΐου
Η αγωγή στρέφεται κατά των δύο δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα έγραψαν για την εξοχική κατοικία του κ. Τσίπρα στο Σούνιο.

Αγωγή κατά των δημοσιογράφων των ΝΕΩΝ και των Παραπολιτικών κ.κ. Γ. Παπαχρήστο και Γ. Κουρτάκη κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζητά ένα εκατ. ευρώ.
Η αγωγή στρέφεται κατά των δύο δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα έγραψαν για την εξοχική κατοικία του κ. Τσίπρα στο Σούνιο.

Την αγωγή γνωστοποίησε ο ίδιος ο Γιάννης Κουρτάκης δημοσιεύοντας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter τις σχετικές φωτογραφίες.

Ο κ. Γιάννης Κουρτάκης κάνει λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για λήψη χρηματικής ικανοποίησης με τον ισχυρισμό ότι υπέστη ηθική βλάβη την οποία μάλιστα αποτιμά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.
«Πριν από λίγο μου επιδόθηκε αγωγή του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά 1 εκατ. ευρώ. Πέραν των όσων ισχυρίζεται ο τέως πρωθυπουργός, έχει ιδιαίτερη σημασία και ο Δικηγόρος που επέλεξε. Είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης. Να του προτείνω και μάρτυρα; Μίμη Παπαγγελόπουλο», σημειώνει ο Γιάννης Κουρτάκης στην ανάρτησή του.

Πριν από λίγο μου επιδόθηκε αγωγή του @atsipras, με την οποία ζητά 1 εκ. ευρώ. Πέραν των όσων ισχυρίζεται ο τέως πρωθυπουργός, έχει ιδιαίτερη σημασία και ο Δικηγορος που επέλεξε. Είναι ο Γιαννης Μαντζουράνης. Να του προτείνω και μάρτυρα; Μίμη Παπαγγελόπουλο. pic.twitter.com/RJEHpUMFIi

— Γιαννης Κουρτακης (@KourtakisJohn) January 26, 2021
Πάντως ούτε στο βιογραφικό δεν λέει την αλήθεια ο @atsipras. Στην πρώτη παράγραφο διαβάζω, στην αγωγή του, ότι είναι βουλευτης από το 2012. Υποθέτω ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα που είχε εκλεγεί το 2009. Αυτά παθαίνει κανείς όταν βρίσκει τσάμπα δικηγόρο pic.twitter.com/haUGxOp187

— Γιαννης Κουρτακης (@KourtakisJohn) January 26, 2021
Υπάρχει εξήγηση γιατί ο Τσίπρας αναφέρει ότι εξελέγη βουλευτης το 2012. Θέλει να ξεχάσει τα πολιτικά καραγκιοζιλίκια του πρώτου μνημονίου, το Go back κυρία Μερκελ, την προαναγγελία ότι θα κάνει τις αγορές να χορεύουν πεντοζάλι και όλα όσα έλεγε μέχρι την κωλοτουμπα. pic.twitter.com/dUV3jH8pwb

— Γιαννης Κουρτακης (@KourtakisJohn) January 26, 2021
Με ανάρτησή του στο Twitter και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος αναφέρεται στην αγωγή τονίζοντας ότι «λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνει, αλλά με εκβιασμούς,απειλές, εκφοβισμούς και αγωγές δεν πρόκειται να πείσει την κοινωνία».
Αγωγή του κ Τσίπρα παρέλαβα πριν λίγο. Απαιτεί 1 εκατ. ευρώ με αφορμή όσα είπα και έγραψα, για τη βίλα του 500άρικου στο Σούνιο. Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνει, αλλά με εκβιασμούς,απειλές, εκφοβισμούς και αγωγές δεν πρόκειται να πείσει την κοινωνία...#βιλα_Σουνιο
— Giorgos Papachristos (@papachristosgio) January 26, 2021

3.«Έντονη διαμαρτυρία» της ΕΣΗΕΑ για τη μήνυση Τσίπρα σε Κουρτάκη - Παπαχρήστου

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ μετά την αγωγή που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστου.
Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την «έντονη διαμαρτυρία» της στις «αγωγές κατά δημοσιογράφων» ύστερα από την ανακοίνωση πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μήνυσε τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστου για το δημοσίευμα σχετικά με την εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή του, αντιτίθεται στις «ενέργειες πολιτικών προσώπων που καταφεύγουν σε αγωγές κατά δημοσιογράφων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα».
Με την ίδια ανακοίνωση, επαναφέρεται το πάγιο αίτημα για «κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, ώστε να παύσει, επιτέλους, η βιομηχανία αγωγών, που μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου».

«Τα θέματα που προκύπτουν από τη δημόσια κριτική, η οποία πρέπει πάντα να στηρίζεται στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998 και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ, δεν πρέπει να επιλύονται στις αίθουσες των Δικαστηρίων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline