Κυριακή 12 Μαϊου 2024  21:16:56

Ανοίγουν 17 Μαΐου παιδότοποι και βρεφονηπιακοί σταθμοί αλλά χωρίς self test

Tο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, αλλά και τι θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς εξήγησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σε αντίθεση με τους μαθητές των άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων που θα υποβάλλονται σε self test -μία φορά την εβδομάδα αντί για δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα- οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται στην διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Σημειώνεται επίσης πως τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη τόνισε πως θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας ακόμη και σε εκείνους για τους οποίους δεν έχουν ανοίξει οι σχετικές ηλικιακές πλατφόρμες εμβολιασμών, ενώ οι βρεφονηπιαγωγοί θα πρέπει να φορούν μάσκα και να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα.

Οι δραστηριότητες που ανοίγουν αύριο Δευτέρα 17 Μαΐου

Αύριο Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Παράλληλα, επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Και σε αυτή την περίπτωση θα διενεργούνται self – test μια φορά την εβδομάδα. Ξεκινούν επίσης οι αθλητικές ακαδημίες με προπονήσεις σε μικρά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα.
Το μεσημέρι της Πέμπτης, το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε στη δημοσιότητα το νέο χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης οικονομικών δραστηριοτήτων. Ειδικότερα:

• 14 Μαΐου: Καζίνο / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Γραφεία συνοικεσίων / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο των υπηρεσιών δραματολογίας (1/25- μάσκα- απόσταση 2 μέτρα- αποφυγή σωματικής επαφής- καθορισμένο ραντεβού- self test.
• 24 Μαΐου: ΟΠΑΠ PLAY / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο
• 31 Μαΐου Γυμναστήρια / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και αναλογία πληθυσμού 1/10 τμ- 2 self tests/ εργαζόμενους Υπηρεσίες ευεξίας / Σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής Catering, χώροι δεξιώσεων κλπ / Σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης
• 7 Ιουνίου Οίκοι Ανοχής / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του 2020.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline