Δευτέρα 13 Μαϊου 2024  01:29:15

Όλο και πιο αχαλίνωτος ο Τ. Ερντογάν παριστάνει τον Λένιν και τον παγκόσμιο στρατηλάτη: «Όλοι οι καταπιεσμένοι του κόσμου περιμένουν την ισχυρή Τουρκία. Όλος ο κόσμος να γνωρίζει ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος-τρομοκράτης». Κύριο

O Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «όλοι οι καταπιεσμένοι του κόσμου περιμένουν την ημέρα που η ισχυρή Τουρκία θα σηκωθεί και θα σταθεί στα πόδια της», προφανώς σε προσδοκία μιας δυναμικής υποστήριξης-συμπαράστασης από την Aγκυρα και το καθεστώς Ερντογάν.

Όλο και πιο αχαλίνωτος ο μεγαλομανής Τ. Ερντογάν παριστάνει τον Λένιν και τον παγκόσμιο στρατηλάτη.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος-τρομοκράτης», δήλωσε σε ομιλία του κατά τα εγκαίνια αυτοκινητόδρομου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας επίσης ότι «όλοι οι καταπιεσμένοι του κόσμου περιμένουν την ημέρα που η ισχυρή Τουρκία θα σηκωθεί και θα σταθεί στα πόδια της».

«Την Παλαιστίνη μην την ξεχνάτε. Η Παλαιστίνη μας περιμένει. Η Παλαιστίνη μας περιμένει με όλα αυτά τα μωρά που κλαίνε», σημείωσε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος έπειτα στη νεολαία, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Ως νέοι άνθρωποι, θα πρέπει να μάθετε πολύ καλά και να καταλάβετε το Ισραήλ, αυτό το κράτος-τρομοκράτη. Αυτό που περιμένει τώρα ο κόσμος και η ανθρωπότητα είναι να καταλάβει τί εστί Ισραήλ».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο έργο της διώρυγας, επιμένοντας ότι θα αφήσει το σημάδι του στην ιστορία. «Η διώρυγα Κωνσταντινούπολη, το οποίο σύντομα θα αρχίσουμε να υλοποιούμε, θέτοντας τα θεμέλια της πρώτης γέφυρας, ελπίζουμε να πάρει τη θέση του στον πίνακα τιμής της χώρας μας ως έργο που άφησε το σημάδι της στην ιστορία».

Ικανοποίηση τουρκικού ΥΠΕΞ για την εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς

Την ικανοποίησή του εκφράζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την εκεχειρία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. «Είμαστε ικανοποιημένοι για την εκεχειρία που επιτεύχθηκε μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν ως αποτέλεσμα των παράνομων ενεργειών του Ισραήλ και των βαρέων προκλήσεων εναντίον των Παλαιστινίων και ελπίζουμε αυτή η εκεχειρία να είναι βιώσιμη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν αρκεί η εκεχειρία για την επίλυση του προβλήματος, αλλά πρέπει να αναγνωριστεί και το κράτος της Παλαιστίνης.

«Φυσικά, αυτό που είναι αναγκαίο δεν είναι μόνο η κατάπαυσης του πυρός, αλλά και η επίλυση του προβλήματος στη βάση των δύο κρατών. Αναμένουμε από τη διεθνή κοινότητα, ιδίως από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να αναλάβουν δράση για τον πλήρη τερματισμό αυτής της θηριωδίας.
Προκειμένου να παρασχεθεί επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη πρόσβαση στην περιοχή. Προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη του πόνου και των δακρύων στην Παλαιστίνη, είναι αναγκαίο να καταδεχθεί ότι το Ισραήλ είναι υπόλογο απέναντι στη διεθνή κοινότητα για τα εγκλήματά του και να άρει τον απάνθρωπο αποκλεισμό που επιβλήθηκε στη Γάζα.

Ο μόνος τρόπος για να βρεθεί μια μόνιμη, δίκαιη και ολοκληρωμένη λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα είναι ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, επαναλαμβάνοντας ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον παλαιστινιακό λαό στο δίκαιο σκοπό του και θα υποστηρίζει πλήρως την Παλαιστίνη σε κάθε επίπεδο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline