Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  06:40:37

Πέθανε μετά μακρά νοσηλεία ο Κων. Αγγελόπουλος, με ερωτηματικά για τη διαθήκη και κληρονομιά του. Στα δικαστήρια με τους δύο γιούς του, χωρίς καλημέρα με τον αδελφό του Θεόδωρο και τη Γιάννα. Κύριο

Τον περασμένο Φεβρουάριο οι δύο γιοί Αγγελόπουλοι, σε χρόνια αντιπαράθεση με την δεύτερη σύζυγο του πατέρα τους Γέλλη, κέρδισαν στο Εφετείο την δίκη σε βάρος του πατέρα τους Κωνσταντίνου, ως πνευματικά- σωματικά ανίκανου.

Αναμενόταν νέα αντίδραση του πατέρα τους αλλά τους τελευταίους μήνες ήταν πολύ επιβαρυμένη η υγεία του, Νοσηλευόταν κατάκοιτος και τελευταία διασωληνωμένος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Έφυγε χθες σε ηλικία 77 χρονών από την ζωή ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος ύστερα από χρόνια προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες της ζωής του.

O βιομήχανος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Ιατρικό Κέντρο, κατάκοιτος και διασωληνωμένος τελευταία..

Ήταν ο πατέρας των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου και αδερφός του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αμφότεροι γόνοι μιας μεγάλης οικονομικής δυναστείας.
Ο ισχυρός άνδρας της Χαλυβουργικής έπασχε από νεαρή ηλικία από μια σπάνια μορφής αρθρίτιδα η οποία δυσκόλευε την κινητικότητά του.

Σε μία από τις σπάνιες φορές που μίλησε για αυτή, πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη στην Καθημερινή είχε αναφέρει «Από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια. Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί. Ταξίδεψα κρυφά από όλους μόνος μου με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου».

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες – μετόχους και οικονομικούς υποστηρικτές στην ιδιωτικοποίηση και γιγάντωση της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία κατέχει για χρόνια την θέση του αντιπροέδρου. Ο ίδιος αρέσκεται να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός και σύμφωνα με δημοσιεύματα ανάμεσα στους φίλους του είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Κώστας Καζάκος και ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Η Χαλυβδουργική και η ναυτιλία

Από τους 600 εργαζομένους της Χαλυβουργικής στις αρχές του 2010, σε περίπου 70 έληξε η σύμβαση, 250 αποχώρησαν με εθελούσια έξοδο, 110 συνταξιοδοτήθηκαν και έμειναν οι τελευταίοι 170 που από την περασμένη Δευτέρα προστέθηκαν στις στρατιές των ανέργων. Από το 2009 ως σήμερα μέσα από αυξήσεις κεφαλαίου η οικογένεια έχει βάλει 60 εκατ. ευρώ στην εταιρεία και συνολικά 160 εκατ. από το 2000. Και όμως τα χρήματα αυτά δεν στάθηκαν ικανά για να σώσουν την εμβληματική βιομηχανία που εκτός από τη ΔΕΗ στην οποία χρωστά 31,4 εκατ. αφήνει και φέσι στις τράπεζες 410 εκατ. ευρώ!

Το 1998 ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ίδρυσε την ναυτιλιακή εταιρεία Arcadia Shipmanagement με καθαρό στόχο «οι ασφαλείς μεταφορές παγκοσμίως ταυτόχρονα με σεβασμό στο περιβάλλον».
Παράλληλα, τα περισσότερα πλοία της ναυτιλιακής φέρουν την ελληνική σημαία, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία που δίνει η Arcadia στην παράδοση της ελληνόκτητης ναυτιλίας και της καθιέρωσής της σε διεθνές επίπεδο.

Σήμερα ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από δώδεκα δεξαμενόπλοια. Η Arcadia βραβεύτηκε από τους «Lloyd's List» του Λονδίνου στο τέλος του 2007.
Παράλληλα το 2000 ιδρύεται η AEGEAN BULK Co INC. με τον ίδιο καθαρό στόχο την ασφαλή μεταφορά φορτίων παγκοσμίως με σεβασμό στη προστασία του περιβάλλοντος στην υγεία και ασφάλεια όλων των εργαζομένων.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 20.2.2021

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι κέρδισαν στο Εφετείο την δίκη σε βάρος του πατέρα τους Κωνσταντίνου, ως πνευματικά- σωματικά ανίκανου. Αναμένεται νέα αντίδραση του πατέρα.

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 23:32

Πως και γιατί η απόφαση του Εφετείου ανέτρεψε τα έως τώρα δεδομένα για την διαχείριση της περιουσίας.

Ορίστηκε δικαστικός συμπαραστάτης ενώ ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος κρίθηκε μη ικανός για την διαχείριση της περιουσίας
Τέλος στην πολύκροτη υπόθεση οικογενειακής αντιπαράθεσης μεταξύ του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των γιων του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου μπαίνει με την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών.

Οι πληροφορίες του protothema.gr θέλουν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε να κρίνει πως ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την περιουσία του. Έτσι, όρισε ως δικαστικό συμπαραστάτη τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Χαλυβουργικής» Γεώργιο Σκινδήλια.

Γεώργιος Σκινδήλιας

Το δικαστήριο κατέληξε στην συγκεκριμένη κρίση έχοντας ορίσει δυο πραγματογνώμονες, ώστε αυτοί με τις γνώσεις τους να αποφανθούν για την ικανότητα δικαιοπραξίας του Κ. Αγγελόπουλου ο οποίος την ώρα της απόφασης βρισκόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου και νοσηλεύεται τους τελευταίους μήνες.
Οι δυο ειδικοί όφειλαν, σύμφωνα με την απόφαση, όπως και έπραξαν, να καταθέσουν εντός τις εκθέσεις τους, στις οποίες εμπεριστατωμένα θα παρουσίαζαν τις επιστημονικές τους απόψεις για την κατάσταση της νοητικής υγείας του Κ. Αγγελόπουλου.

Η έδρα οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, δηλαδή στον ορισμό δυο νέων πραγματογνωμόνων, καθώς είχε κρίνει ότι τα στοιχεία που είχε μέχρι τη στιγμή εκείνη στα χέρια της ήταν αντιφατικά και ως εκ τούτου δεν ήταν επαρκή και κατάλληλα ώστε να σχηματίσει άποψη.
Συγκεκριμένα, από την πλευρά του Κ. Αγγελόπουλου με απόφαση της έδρας ορίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο πραγματογνώμονας ο δρ Ιωάννης Παπαδάτος, ομότιμος καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας και Ψυχικής Υγιεινής.

Γιάννης Παπαδάτος

Aπό την πλευρά των υιών του Παναγιώτη και Γεώργιου Αγγελόπουλου ορίστηκε ως πραγματογνώμονας ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

Κώστας Αλεξανδρόπουλος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν οι δύο ειδικοί, ο Κ. Αγγελόπουλος καθίσταται μη ικανός για την διαχείριση της κολοσσιαίας περιουσίας του. Έτσι, με την ίδια απόφαση ορίστηκε δικαστικός συμπαραστάτης ο κ. Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η δικαστική απόφαση εκδόθηκε μετά από προσφυγή στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο των υιών του Κ. Αγγελόπουλου. Συγκεκριμένα, οι Παναγιώτης και Γεώργιος Αγγελόπουλος είχαν ζητήσει να ανατραπεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου (πρώτος βαθμός) με την οποία είχε κριθεί πως ο πατέρας τους είναι νοητικά υγιής και ικανός να αποφασίζει για τις επιχειρήσεις του και να διαχειρίζεται την περιουσία του. Με το σκεπτικό αυτό το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε απορρίψει των αίτημα των υιών του Κ. Αγγελόπουλου για ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη.

Ωστόσο, το Εφετείο είχε διαφορετική άποψη και ανέτρεψε με την απόφαση που εξέδωσε την κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, δικαιώνοντας έτσι τους Παναγιώτη και Γεώργιο Αγγελόπουλο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline